Odd Bjarne Vigre

Odd Bjarne Vigre er en Stavangerbasert musiker, og debutant som soloartist. .

Odd Bjarne Vigre er en Stavangerbasert musiker, og debutant som soloartist. Som musiker er han inspirert av mange ulike artister og sjangre, men har et nært forhold til norske artister som The September When, Bjørn Eidsvåg, Trygve Skaug, Stein Torleif Bjella, Thomas Dybdahl og Vamp. På samme måte som flere disse artistene har Odd Bjarne Vigre talent for å skildre de store tingene i livet med små bokstaver, og synger om menneskelig kompleksitet på en lun og nær måte. Sjangermessig beveger han seg innen flere kategorier, men faller i hovedsak inn under pop.

Tidligere på 2000-tallet var Odd Bjarne vokalist, først i Copycatz og siden i Planet Parker, som ble en lokal suksess, med opptredener på utesteder i Stavanger og omegn. Noen fargerike år, en EP (Planet Parker) og en X-Factor-opptreden senere, er det tid for å prøve seg på egenhånd, med egne sanger og melodier.    

Singelen «Veslegutten» er skrevet til Odd Bjarnes sønn. Den ble påbegynt tidlig i guttens barndom, men ble avbrutt av noen av livets spisse vendinger. Etterhvert som livet fikk en stødigere retning og stabiliserte seg på trygg grunn meldte behovet seg for å ferdigstille sangen til sønnen. Den slippes 26. april (2019), i forbindelse med sønnens 20-årsdag.

Underveis i prosessen ble det klart at teksten vel så mye omhandlet ham selv. Som treet med sine årringer, ligger de ulike fasene i livet som merker i oss, og noen ganger er det nødvendig å rette oppmerksomheten mot den unge, usikre delen og minne om hva som er gode rettesnorer, trøstende og oppløftende ord på veien. På den måten ble «Veslegutten» en vise som strekker seg utover sin opprinnelige intensjon.

Singelen er også en forsmak på EP-en Med dine øyne som kommer i mai/juni 2019.  

SoundCloud: 

Odd Bjarne Vigre

Spotify: 
Odd Bjarne Vigre
Etablert/født: 
1978
Aktive fra/til: 
2019
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Odd Bjarne

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 30.04.2019 - 11:52
Oppdatert dato: 30.04.2019 - 12:27
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu