Norges Philharmoniske Orkester

Orkesteret startet opp i 2005, og etter en svangerskapsperiode på nesten et år med intens innøving, ble Beethovens 5. symfoni i c moll - også kalt Skjebnesymfonien - framført i sin helhet i 2006.

Norges Philharmoniske Orkester er fire unge menn fra Stavanger som spiller klassisk musikk med rockebesetning.

Orkesteret består av:

Orkesteret startet opp i 2005, og etter en svangerskapsperiode på nesten et år med intens innøving, ble Beethovens 5. symfoni i c moll - også kalt Skjebnesymfonien - framført i sin helhet i 2006. Dette verket har på mange måter vært flaggskipet i orkesterets repertoar.

Repertoar:

Andre verk på spillelisten er bl.a. Toccata og Fuge i d-moll og Fuge i g-moll Bach, sats nr. 3 fra Beethovens tredje symfoni (Eroica), Vinteren fra Vivaldis De fire årstidene og Dovregubbens Hall (fra Peer Gynt) av Grieg. I samarbeid med sangerne Harald Eriksen (tenor) og Ådne Sæverud (baryton) har Orkesteret også bygget et opp et fint knippe vokalmusikk. (Nessun Dorma, Perlefiskerduetten, Ave Maria o.l.) 

Konserter:
Utenom egenproduserte konserter på ulike scener i Stavangerregionen og en del næringslivsjobber, har orkesteret, fordelt over to turnéer, hatt et trettitalls konserter for Kulturhovedstad Stavanger2008. Orkesteret er blitt invitert til å spille under Nordischer Klang Festivalen i Greifswald, Tyskland, som også blir en naturlig del av turneén og siste konsert samt releasekonsert blir i Oslo den 6.mai på Soria Moria scene. Live opptrer orkesteret dannet og bruker sjeldent å avholde konserter uten kompetent konfransier...

 

Video: 
Norges Philharmoniske Orkester
Etablert/født: 
2005
Beliggenhet: 
Forfatter: 
musikkbibliotek

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 07.03.2013 - 11:33
Oppdatert dato: 17.03.2018 - 10:50
Sist endret av: JoarKvanvik
Diskografi: 

Norges Philharmoniske Orkester

Ret og sandhed

2009
Toggle menu