Nordic Tenors

Nordic Tenors kombinerer utsøkt kunstnerisk kvalitet med humor, dans og musikalske overraskelser. To av medlemmene er fra Rogaland.

De består av tenorene Sveinung Hølmebakk(fra Karmøy), Jan-Tore Saltnes(fra Holmestrand) og Roald Haarr (fra Vigrestad). 

Ensemblet fikk sammen med pianisten Sjur Hjeltnes Komiprisen 2006 i klassen beste nykommer. I løpet av 2007 hadde de forestillingen Bella Notte på Christiania teater i Oslo med Teodor Janson som regissør. De var også syngende toastmastere ved Kong Harald Vs 70-årsdag på Akershus slott, og var med på å åpne Operahuset i Oslo, våren 2008. I 2009 hadde de première på showet Nytt Show/Live at Logen i Logen Teater i Bergen. Regissør var Tore Nysæther og koreograf/regiassistent Hilde Sol Erdal. I 2010 ble de igjen nominert til Komiprisen, denne gangen i klassen «Årets nummer» for sangen «Joddlermelodi». Showet ble deretter satt opp i Drammens Teater og i Frimurerlogen i Trondheim. Desember 2010 hadde de premiere på juleforestillingen Christmas Special 2010. Regissør var Tore Nysæther.

I 2011 satte Nordic Tenors opp en ny juleforestilling med Tore Nysæther som regissør, "Christmas with Nordic Tenors and the Neumann Strings", denne gangen sammen med det svenske seksmannsensemblet the Neumann Strings ledet av Tobias Neumann fra Malmö. Forestillingen hadde première i Askim, og for første gang turnerte også tenortrioen i Sverige. Deres første studioalbum, med samme navn, ble gitt ut november samme år. 2012 fortsatte de sitt samarbeid med Neumann Strings og 22.september hadde de première på showet "An evening with Nordic Tenors and The Neumann Strings" i Grieghallen i Bergen. Regissør var Mikael Neumann, koreograf Katarina Sörenson Palm.

2013 inngikk Nordic Tenors et samarbeid med Blå Kors og Barnas Stasjon til deres "Sammen-kampanje". Sammen med pianisten Øystein Lund Olafsen turnerte de seks norske byer. Til kampanjen gav de også ut en singel med video kalt "Vi kan male himlen blå" sammen med barn fra Vestfold, Kristiansand og Trondheim.

Gruppens ti-årsjubileum ble markert med forestillingen "Ten years with Nordic Tenors" som ble arrangert for brassband og janitsjar i 2013.

Spotify: 
WiMP: 
Video: 
Kilder: 
Nordic Tenors
Etablert/født: 
2003
Aktive fra/til: 
2003
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 02.10.2014 - 22:40
Oppdatert dato: 21.04.2018 - 19:59
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu