Norchestra

Norchestra er en trio fra Haugesund . Bandet drives av en ambisjon om å lage og å fremføre musikk som kan trollbinde et musikkinterressert publikum i et konsertlokale. Musikken kan beskrives som de fusjon av klassisk, gjennomkomponert musikk og spontan, energisk og improvisert musikk.

Inspirasjon er hentet fra utøvere og komponister som Jan Garbarek, Edvard Grieg, Igor Stravinskij og Claude Debussy.

Musikken komponeres av Lundberg, og strekker seg fra moderne klassiske symfoniske dikt for piano, kontrabass og trommer til jazz med barokk-tilnærming. Norchestra var husorkester på Den Norske Filmfestivalen i 2008 hvor de fremførte et bestillingsverk før verdenspremieren av filmen "Den Norske Revejakta". Musikerne er alle fra Haugesund hvor de aktivt har spilt sammen siden år 2000 da trioen holdt sin offisielle debutkonsert i konsertsalen i Festiviteten i Haugesund. Norchestra har etablert en trofast tilhengerskare i kraft av den egenartede måten trioen kombinerer elementer fra jazz og klassisk musikk på.

Alf Wilhelm Lundberg var initiativtaker til trioen, som fikk platekontrakt i 2007. Trioens medlemmer traff hverandre mens Lundberg og Lundø var elever på musikklinja ved Skeisvang videregående skole i Haugesund, og hvor Jamne var slagverklærer. På Lundbergs eksamenskonsert framførte han verket som skulle bli opptakten til Norchestra: "Moon and Sun, Clouds and Wind". Trioen gikk gjennom to navneendringer, først Alf Wilhelm Lundberg's Symphonic Trio, så Shifting Sands, til navnet ble Norchestra. Den første tiden framførte trioen musikken sin hovedsakllg i konsertsaler på Vestlandet.

Fra 2004 til 2005 var Norchestra husband på jazzklubben "To Glass" i Haugesund. I denne perioden fikk trioen testet ut musikken hver uke for et lydhørt publikum, noe som var avgjørende for utviklingen av den samspilte trioen.

Etter å ha spilt hovedsakelig for et vestlandsk publikum sørget Miloud Guiderk for å presentere Norchestra for Oslo-publikummet på Cosmopolite den 20. april 2007. De etterfølgende dagene benyttet Norchestra tiden til å gå i Rainbow Studio for å spille inn materiale til et album med Jan Erik Kongshaug bak spakene. Etter innspillingen var ferdig mikset i september samme år fikk trioen kontrakt med Karl Seglems selskap NorCD, og i februar 2008 kom debutalbumet Norchestra ut. Albumet høstet lovord fra en samstemmig musikkpresse og trioen la ut på lanseringsturné. I oktober samme år kom den tyske agenten Birgit Nixdorf til Haugesund i ens ærend for å høre Norchestra spille på Kulturnatt. Dette resulterte i at Nixdorf skrev kontrakt med Norchestra.

Medlemmer:
Alf Wilhelm Lundberg – piano, gitar
Kjetil Olai Lundø – bass
Tore Jamne – trommer, perkusjon

Spotify: 
WiMP: 
Video: 
Kilder: 
Norchestra
Etablert/født: 
1999
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 12.12.2014 - 11:07
Oppdatert dato: 24.01.2015 - 17:51
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu