Nøkterne Morten

Bandet "Nøkterne Morten" fekk æra av å opna Island of rock på Blikshavn.Men dei fekk ikkje gå på scenen før 3 timar etter planen.

Nøkterne Morten er et Haugesundsbasert band, grunnlagt av Morten Nøkken i 2005.

Et eklektisk prosjekt som har siden grunnleggelsen har strekt seg en rekke sjangre, hvorav ingen egentlig beherskes. Blant disse har Nøkterne Morten både dullet med hørespill, akkustisk neofolk, grindcore, ambient, noise, og i nyere tid; en primitivistisk hengemyr bestående av pønk, hardrock og eksperimentell elektronisk musikk. Selv har Nøkterne Morten gjerne definert seg selv som "Narkis-rock" og "Okkult Terrorpønk".

Bandet består per i dag av følgende skikkelser:
"Kveleren fra Kolnes" - Vokal, gitar, lyrikk og komposisjon
"Slakteren fra Serbia" - Gitar
"Bomberen fra Bokn" - Bass
"Transen fra Torvestad" - Trommer

Nøkterne Mortens påståtte grunnlegger er det dog usannsynlig at noensinne har eksistert, selv om bandet stadig avviser disse spekulasjonene. Med bandets demo fulgte det et bilde av en dødsannonse fra et avisutklipp hvor herr Nøkkens navn står oppført. At ingen i ensembelet utenom bandets vokalist, "Kveleren fra Kolnes", skal ha truffet grunnleggeren gir ytterligere grunn til mistanke. Nøkterne Morten skal også ha endret forklaringer på hendelsesforløpet rundt herr Nøkkens død: Fra den opprinnelige historien som sa at Morten Nøkken døde i en morbid dusjulykke til at han døde av komplikasjoner følgende en fisketur i førresfjorden.

Bandmedlemmene skal alle være tilknyttet forskjellige punk- og metal-band fra Haugesund og omegn, og skal være et cultband i visse miljøer i nord-Rogaland. I tillegg har de fått en liten fanbase rundt om i landet som produkt av bandets aggressive markedsføring i undergrunnen, via pushing av demoer på konserter.

I 2007 spilte bandet to konserter på den berømte Island of Rock festivalen som ble arrangert på Blikshavn, Karmøy. Der festivalledelsen blant annet truet med å kutte lyden deres om de gjennomførte sitt planlagte sceneshow, der skulle innebære fisk, to av bassistens selvdøde rotter og en måke.

Alle demoer ble håndkopiert av medlemmene selv, ofte i ekstremt begrensede håndnumererte opplag, hvor ikke altid nummeret stemte overens med det fysiske antallet plater:Disse har tradisjonelt vært å få tak i hovedsakelig via Shabby Records i Haugesund.

Nøkterne Morten
Etablert/født: 
2005
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 04.10.2013 - 09:23
Oppdatert dato: 05.12.2016 - 06:25
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu