Nina Næsheim

Nina Næsheim Foto: Pia Wall /Hentet fra hjemmeside

Nina Næsheim er en historieforteller, skuespiller, sanger og musiker. Hun er blant annet kjent som Stavangers bynisse, Guri Malla.

Nina bor i sin fødeby Stavanger hvor hun siden år 2000 har hatt fortellerforestillinger  for barn og voksne i inn og utland. Som liten fikk hun mang en historie og sang fra sin mor og Nina fortalte det videre til dukken, til stolen, døren … De var veldig gode lyttere som aldri avbrøt.

Nina har bakgrunn og lang erfaring i drama og teater både i Norge, Danmark og England. Videre har hun mange års erfaring som assistent i barnehage og med psykisk utviklingshemmede barn og voksne. Derfra har hun hentet masse inspirasjon til å fortelle og synge. Sang og musikk blir høyt prioritert i Ninas forestillinger. Alt ifra små instrumentale lyder til gitar og sang hvor publikum gjerne må synge med.

Hun forteller eventyr, sagn, legender, myter, vitser og vandrehistorier fra hele verden og alle har de sin visdom. En lun humor preger Ninas forestillinger og det hele kommer fra hjertet.

Bakgrunn:

Ærø Folkehøjskole DK, Teaterlinje
Høyskolen Stavanger; Dans og drama
Emerson College, Storytelling
Artemis school of speech and drama, (drama, poesi, fortelling)
Workshops o.l
Sigøynersang med Ida Kellorova
Finn din klovn med Vivian Gladwell
Stemmen bak stemmen med Beate Myrvoll
Fortellerkurs: med bl.a. Mats Rehnman, Hugh Lupton,David Campbell.
3 mnd gjøglerturne med hest og vogn i Danmark i 1992
Stories on wheels i 2005: 14 dagers turne med hest og vogn i Norfolk i England sammen med fortellerne : Duncan Williamson, Hugh Lupton, Tuup og Joe Bael
Bynisse Guri Malla. Ansatt av sentrumforeningen Byen hver førjul siden 2005 for å lage stemning i sentrum. Guri Malla er niesen til julenissen og er i byen for å samle inn ønsker og drømmer oppi sitt magiske melkespann. Hun tøyser og tuller, synger og danser i  butikker og i gatene. Og så hender det hun forteller litt til de som har tid til å lytte!

Video: 
Nina Næsheim
Beliggenhet: 
Forfatter: 
JoarKvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 04.12.2018 - 12:17
Oppdatert dato: 04.12.2018 - 12:29
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu