Nameless Five

Nameless Five, etter gjenforeningen. Fra venstre Arild Bomark, Svein Gulbrandsen, Jan Karlsen, Hans Petter Hansen, Dag Øverland og Odd Kåre Ørke. Bildet tilhører Arild Bomark

Nameless Five ble dannet av Hans Petter Hansen på slutten av 60-tallet. Flere år etter de ble oppløst, hadde bandet gjenforening på slutten av 80-tallet.

Hans Petter Hansen fikk  start på sangkarrieren som gjestevokalist i Hank Malvin & The Hillbillys , men tok ikke over rollen som frontfigur . Han fikk heller med seg Egil Zenker, Ove Karlsen ,samt brødrene Jan  og Svein Gulbrandsen for å danne bandet Nameless Five. Tore Alm spilte  også keyboard her i en periode.Gruppa holdt det gående fra 1969 til 1974, og spilte til danser rundt om i Rogaland. Blant sangene de hadde på repertoaret var melodien "Venus", opprinnelig en Shockin' Blue-låt.

I 1973 var Nameless Five i ferd med å gå i oppløsning. Blant tilskuerne på en spillejobb på Hotell Alstor var Kirsti Sparboe, Benny Borg og Jan Høiland. De to hadde deltidsjobber i konkurrende plateselskaper, og Høiland trakk det lengste strået. Han fikk Hans Petter til å prøvesynge for Arne Bendiksen. Resultatet var fem års platekontrakt.

Nameless Five gjenoppsto  mellom ca.1989-1995. Besetningen var da  Arild Bomark, Svein Gulbrandsen, Jan Karlsen, Hans Petter Hansen, Dag Øverland og Odd Kåre Ørke.

Se også: Jernangerbandet

Kilder: 

Arild Bomark, Gunnar Engen  med flere

Nameless Five
Etablert/født: 
1969
Aktive fra/til: 
1969 til 1995
Beliggenhet: 
Forfatter: 
JoarKvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 05.01.2021 - 09:18
Oppdatert dato: 05.01.2021 - 09:24
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu