Musikkfest Stavanger

Musikkfest logo

Stavangers vakreste musikkeventyr.

Musikkens dag lå i flere år nede i Stavanger, men i 2009 tok et arbeidsutvalg med blant andre Stavanger Kommune, Ungdom og Fritid, Star, Martinique og Musikk- og filmbiblioteket på Sølvberget, initiativ til å starte opp denne vidunderlige musikkfesten, som i sin tid var den tredje største i Norge.

Fête de la Musique, National Music Day, eller Musikkfest finnes nå i over hundre land . Mange arrangørland har omfattende prosjekter for artistutveksling. I Norge har derimot festivalen størst forankring i grasrota.
UTENDØRS, UTEN PENGER

Så langt det lar seg gjøre, skal Musikkfest Stavanger foregå utendørs, slik at byens musikalske mangfold synliggjøres for alle som ferdes i sentrum denne dagen. Artistene skal ut av konsertlokaler og øvingsrom, og vise seg gratis frem for publikum. Gratisprinsippet ligger til grunn for Musikkfest verden over, og i Stavanger opptrer alle artister uten å få betalt for det.

Offisielt, og i andre land, markeres Musikkens dag årlig 21. juni, men siden vi nordmenn har et litt annet feriemønster enn de fleste andre, har markeringen tradisjonelt blitt lagt til den første helgen i juni.

I Stavanger gikk den første Musikkfesten av stabelen i 2008, og feirer dermed 10 års jubileum i 2018. Dette året vil festivalen bikke konsert nummer 1000

Video: 
Kilder: 
Musikkfest Stavanger
Etablert/født: 
2008
Beliggenhet: 
Forfatter: 
JoarKvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 25.02.2018 - 00:31
Oppdatert dato: 26.02.2018 - 22:31
Sist endret av: JoarKvanvik
Diskografi: 
Toggle menu