"Musikalen Linda"

Linda foto: Rogalands Avis

Musikalen “Linda” ble satt opp i Bryne i 1983.Håpet var å skape noe som var nytt og utradisjonelt som appellerte til alle aldersgrupper.

Ideen til musikalen kom etter at russeforestillingen “Island in the sun” ble satt opp i Bryne i 1981. 

Regissør Knut Andreas Grimstad skrev historie og sangtekster. Dag Årsland og Ole Helmer Sjo jr sto for melodiene. Alt ble skapt fra bunnen av, sånn at tøylene var friere. Bryne Vel var delaktig i prosjektet, og stilte kinoen til disposisjon. 

Handlingen foregikk i en ikke navngitt by på størrelse med Bryne eller Sandnes. Navnet var tatt fra hovedpersonen Linda (Aina Oldeide) , en ekte og positiv ung kvinne som ikke helt passer inn i det gjennomsiktige lokalmiljøet. Detter fører til motstand, blant annet fra moralpredikant Olav Olavsen (Kim Fangen) og Mødreforeningen Moralske Mødre.  

Forestillingen hadde 21 musikalske numre innen diverse sjangre, slikt det var noe som passet for både barnebarn og bestefar. Det hele ble spilt av et ti-mannsorkester.  

Besetningen besto stor sett av lokale folk med amatør eller profesjonell erfaring innen teater/sang/dans. Men det fantes også personer fra andre steder i landet , samt England og USA, i blant dem. Alle jobbet uten honorar, entusiasmen var drivkraften.  

“Linda” ble beskrevet som ellevill, løssluppen , energisk og overraskende.  Den fikk god omtale av den anerkjente revyforfatteren fra Stavanger ,August Mauritzen , i Aftenposten. 

 

Kilder: 

Stavanger Aftenblad

Jærbladet

Rogalands Avis

"Musikalen Linda"
Etablert/født: 
1983
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 09.04.2021 - 10:01
Oppdatert dato: 09.04.2021 - 10:24
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu