MOHR

Popgruppe sentrert rundt brødrene Emil L. Mohr (vokal, gitar) og Bernhard L. Mohr (gitar).

Gruppen ble startet som et familieforetak i 1995, da med Emil og Bernhard som en akustisk duo. Siden 2014  har Gulleiv Wee (bass), Inge Engelsvold (keyboards) og Harald Levang (slagverk) vært med i bandet.Tidligere medlemmer er Henning Hansen (Bass),Vegard Fossum (Trommer) og Øystein Eide (Bass)

Hver av platene til Mohr fungerer både som novellesamlinger og som et 
fengende melodier. Storebror Emil er opphavsmann og vokalist på de fleste av gruppens sanger. Han har i flere intervjuer uttalt at han føler det som en plikt å synge på morsmålet – norsk. Arrangementene veksler mellom det akustiske og det moderne, med alt det måtte innebære av sampling og loops.

Mohr vant Nordsjømesterskapet i pop og rock i 1996, og premien var en CD-innspilling med Ingar Helgesen som produsent. Det ferdige produktet ble presentert for Audun Tylden, som ble så begeistret at han ga gruppen platekontrakt på flekken. Singelen «Kjærlighet uten grenser» ble sendt ut våren 1998, etterfulgtnoen uker senere av albumet Gode venner.

Høsten 1999 kom en forsmak på album nummer to, i form av singelen «Små søte jenter i små søte biler». Dette var en gladlåt med klare referanser til 80-tallet. Gruppen sto selv oppført som produsenter for albumet Resten av livet, som ble sluppet under by:Larm i Bergen i mars 2000. Album nummer tre, mohr, ble lansert høsten 2003, og viste et mer energisk og rockete band.

Det femte albumet ble spilt inn i Dreamlab-studioet i Stavanger.

Spotify: 
WiMP: 
Kilder: 
MOHR
Etablert/født: 
1996
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
musikkbibliotek

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 31.01.2013 - 15:51
Oppdatert dato: 15.01.2021 - 13:40
Sist endret av: JoarKvanvik
Diskografi: 

Mohr

33

2009

Mohr

Mohr

2003

Mohr

Resten av livet

2000
Toggle menu