Martin Rosengren (1919-1995)

Martin Rosengren. Dette bildet er tatt midt i 1960-åra.

Martin Rosengren var en av flere dyktige trekkspillere på Sandnes før og etter krigen.

Han døde i 1995, og var aktiv helt frem til det siste. Martin spilte sammen med en rekke musikere. Blant annet var han med Tønnes Tollefsen i en årrekke, og trådte også da sønnen til Tønnes, Finn, var i militæret. Men ingen kan huske at han noen gang hadde sitt eget orkester. men han var raskt til å stille opp når andre musikere/band hadde behov for en dyktig trekkspiller. Han var såpass flink at han kunne gå inn i de fleste orkestre nærmest på timen. En av spesialitetene hans var vanskelige musikkstykker og andre litt mer krevende melodier.

Martin var ikke den som markedsførte seg noe særlig, forteller de som kjente ham, så derfor kom han kanskje litt i skyggen av en del andre som han var fullt på høyde med.

De siste åra øvde han et par ganger i uka sammen med to-tre kamerater fra Klepp, som hadde en liten klubb sammen. Flere trekkspillere var innom her for å høre dem spille, prate musikk og samtidig ta seg en liten spilling sammen med dem. De var alle kjente i trekkspillmiljøet på Jæren.
Rosengren laget i sin tid også en slagermelodi som ble spilt inn på kassett av en trekkspillklubb på Jæren.

Martin Rosengren (1919-1995)
Etablert/født: 
1919
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Finn M. Fuglestad

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 25.09.2015 - 10:47
Oppdatert dato: 06.10.2015 - 09:44
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu