Marie Gårseth Gathe

Marie Gårseth Gathe foto hentet fra hennes offisielle hjemmeside

Marie Gårseth Gathe er en musikalartist og danser fra Ganddal, utdannet i Sverige.

Marie Gårseth Gathe har hele livet visst at det var musikalartist som hun ville bli. Hun startet med sangtimer ved kulturskolen i en alder av 8 år. 

Marie brukte utdannelsen ved musikklinjen på Vågen vgs som et springbrett til å realisere drømmen. Avslutningsoppgaven var som hovedrollen i «Alice i Eventyrland». Hun var del av musikalske oppsetninger  i Sandnes, blant annet show ledet av Åge Steen Nilsen og Maria Arredondo. 

I 2017 startet Gårseth Gathe ved Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Gjennom flere ulike oppsetninger som Company hvor Marie gjorde rollen som Joanne og Närmare Kanten hvor hun fikk formidle den livlige og komplekse karakteren Ingvill. 

Våren 2020 medvirket Gårseth Gathe i musikalen Måndag hela veckan på Wermland Opera i rollen som Nancy, med regissør Markus Virta. Senere det året var hun med i Staffan Aspegrens og Jan-Erik Sääfs ferske musikal «Camera» på Kulturhuset Spira i Jönköping. 

Marie Gårseth Gathe fortsatte etter dette nå jobbe i Oslo. I 2022 gjorde hun  konserten Sondheim! med Renate Stridh i spissen på regi. Noen måneder senere medvirket Marie i Billy Elliot i rollen som Mrs. Wilkinson. Samme år var hun med i Andreas Wetås  sin familieforestilling «Trilltrall-jakten på melodien» satt opp på Stavanger Kammermusikkfestival. 

 

Video: 
Kilder: 
Marie Gårseth Gathe
Etablert/født: 
1996
Beliggenhet: 
Forfatter: 
JoarKvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 20.09.2023 - 11:08
Oppdatert dato: 20.09.2023 - 11:13
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu