Marianne Alme

Mariannes umiddelbare lekne og lette pop-landskap har alvor under overflaten. Hun er fra Oslo, men bor nå i Stavanger.

Marianne Alme debuterer med et vakkert album som vil tine de fleste vinterhjerter og få våren til å virke nær. Marianne vil med albumet «My Silver Lining» vise at bak de grå og tunge skyene skinner det alltid en sol – det handler om å se lysglimtene av sannheten. Hun vil vise at lyset er sterkere enn mørket. Mariannes umiddelbare lekne og lette pop-landskap har alvor under overflaten. Det handler om livets skjøre skjønnhet. Hun ønsker gjennom sin musikk å invitere deg inn til å delta i hennes undrende betraktninger over livets mange fasetter.

Mariannes indie-pop bæres frem av hennes særegne, varme stemme. Det skal godt gjøres å ikke bli sjarmert når albumet åpnes med den flørtende, groovy «My Twenty Four Seven». Videre kommer låten «You make me smile» som ble utgitt som første single. Denne feelgood-låten med sine hand-claps og solfylte ska-rytmer, setter et smil om munnen på de fleste. Låten handler om å sette pris på de små og store øyeblikk som gjør livet verdt å leve. Det kan handle om øyeblikk med den hyggelige fremmede på caféen på hjørnet, et øyeblikk med din beste venn, eller med kjæresten din. I låten «These walls» viser Marianne en annen side. Til forskjell fra de lettere og uskyldige sporene «Honey» og «Moment», har hun her en råere og mer upolert stemme. Mens i de mer melankolske låtene «Lily» og «Silver Lining», får hun virkelig vist sine ferdigheter som låtskriver, der hun håpefullt formidler medfølelse inn i hverdagsmelankolien som vi alle kan kjenne oss igjen i.

Albumet er produsert av Espen Gulbrandsen (Kristiania) og han er også den som står for det meste av det instrumentale på platen. Espen Gulbrandsen har også vært med som låtskriver og flere av melodiene har Espen og Marianne utviklet sammen gjennom deres kreative samarbeid.

 

Spotify: 
Video: 
Marianne Alme
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 09.03.2015 - 10:40
Oppdatert dato: 15.02.2016 - 10:38
Sist endret av: Joar Kvanvik

Sjanger

Toggle menu