Mangnor Eik

Mangnor Eik. foto hentet fra Boken Julebygda

Mangnor Eik fra Folkvord var et kjent innslag i det lokale popmiljøet på 1960-tallet.

Eik var Julebygdas store popsanger. Han startet musikkarrieren som vokalist/gitarist akkompagnert av brødrene Kjell (trompet) og Torfinn (trommer). Første opptredenen var i Røstads selskapslokale på Hana, hvor guttene fremførte taffel og dansemusikk.

 I 1967 deltok Mangnor Eik på en talentkonkurranse i Giskehallen, med assistanse fra Johnny Band. Resultatet ble en tredjeplass. 

John Klemetsen fikk sansen for Mangnors sang og countrystil, som førte til at han tok Eik med som gjesteartist  i Johnny Band.  John sto for de norske og engelske sangene, mens Mangnor fremførte de amerikanske låtene.

I 1968 deltok Mangnor Eik i NRKs store talentkonkurranse med Engelbert Humperdincks «If I were You». Dette endte med en respektabel femteplass. 

Deretter sørget John Klemetsen for at Mangnor fikk utsatt militærtjenesten, som gjorde han fikk en fin tid med Johnny Band. Han fikk kallenavnet Matthew Oak from Christmas Place. Mangnor opptrådte også noen ganger med Teddy Boys, gjerne med Burl Ives-låter som "Mister in between.".

I 1969 måtte derimot den lovende artisten utføre verneplikten, som i og for seg førte til endelikten for de store ambisjonene. I 1970 opptrådte Eik i Kuppelhallen foran 2000 oppmøtte på den skandinaviske western-festival i Bjergsted.Opptak fra denne finnes på plate .Etter dette lot han for det meste gitaren ligge og stemmen hvile. I 2000 deltok Mangnor Eik under et mimreshow i Sandnes.

 

Kilder: 

Utdrag fra boken "Julebygda" (John Skien)

Mangnor Eik
Etablert/født: 
1949
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 22.05.2018 - 11:33
Oppdatert dato: 26.05.2019 - 15:13
Sist endret av: JoarKvanvik
Diskografi: 
Toggle menu