Låvaberget Ve & Velt

Låvaberget er en gruppe fra Egersund med en historie helt tilbake til 70-tallet. De er kjent for å ha et vidt repertoar .

Gjennom utallige spillejobber på en mengde ulike scener – fra kirker og festivalscener til puber og rockeklubber – har Låvaberget opparbeidet seg et solid rykte som et friskt og humørfylt liveband. Utgangspunktet har hele tiden vært irsk og britisk tradisjonsmusikk, både på originalspråket og på egersundsdialekt..  De har trukket inspirasjon fra henholdsvis The Dubliners og Fynsk Harmoniforvirring. Gjennom  årene har de sped på med country,  rock og visesang. 

 Låvaberget Ve & Velt kom til live rundt 1977/78, i en tid hvor utelivet blant ungdommen begynte å yre. Gruppa besto i starten av Kåre Karlsen, Asbjørn Stokkeland og Jan Ivar Peterson. Stokkeland overlot tidlig sin plass til John Vigrestad.

Låvabergets lydbildet har alltid vært akustisk med variert instrumentbruk : gitar, fløyte, fiolin, mandolin, banjo, bass og trommer.Den allside gruppen kan opptre på alt fra puber til kirkekonserter.

Etter en 10 års pause fant medlemmene  sammen igjen i 2012 og gjenoppdaget den gode kjemien, spillegleden og det fengende repertoaret. Alle hadde i mellomtiden spilt med andre band, og musikalsk satte dette preg på Låvaberget, som låt bedre enn noen gang før.

Medlemmer:

Gunnar Tønnesen: Fele, gitar, mandolin, fløyter & sang
Trond Gudmestad: Trommer
Thor Kristian Klepp: Gitar, mandolin & sang
John Vigrestad: Gitar, mandolin, banjo & sang
Oddvar Berentsen: Bass & sang
Jan Ivar Peterson: Fløyter & sang

Kilder: 

http://viseklubben.com/?page_id=1298

Ut på nye eventyr-John Faltin Hafsø

Låvaberget Ve & Velt
Etablert/født: 
1977
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 03.06.2015 - 09:40
Oppdatert dato: 18.02.2020 - 11:35
Sist endret av: JoarKvanvik
Diskografi: 

Ukjent Artist

Hett og heftig

1996
Toggle menu