Lars Chr. Sande

Lars Chr. Sande

Lars Chr. Sande- en egersunder med mange talenter.

Komponist,pressemann, forfatter , låtskriver og eksilegersunder Lars Christian Sande har bodd i Stavanger siden 1967. Men tilknytningen til fødebyen har vært sterk.Han ble født 28. desember 1936, i et samme bygget som den gang var Egersunds politikammer i Elvegaten. Opplevelsene Lars Chr. fikk under oppveksten i den lille byen var minnerike, noe som satte tydelige spor i hans engasjement og mange kulturelle uttrykk.

Sande måtte som ordblind gutten kjempe med språket under skolegangen, men etter hvert som han begynte å mestre dette, begynte det å falle i smak.
Han store talent ble demonstrert gjennom sanger og revyinnslag i Egersunds avholdslosje. Allerede som 19-årig russ ble han sendt på kongereportasje til Stavanger for Dalane Tidene. Han gikk videre til å gjøre det godt innen journalistyrket.  I tillegg ble han i  50-60 årene en etterspurt konferansier som også skrev sanger. - bl.a. for   da nyetablerte Dizzie Tunes og Jens Book Jensen. Sande har  ellers fått tid til å skrive flere bøker.

Sandes har et mangfoldig virke innen tekst og musikk-fra viser til marsjer og salmesang.

Lars Chr. Sande
Etablert/født: 
1936
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 18.04.2016 - 12:18
Oppdatert dato: 16.05.2022 - 08:11
Sist endret av: JoarKvanvik
Diskografi: 

Sande, Lars Chr.

På andre siden av fjorden

1988

Sande, Lars Chr.

Okka verden

[1998]
Toggle menu