Laissiez-faire

Laissez-faire

Band som senere skulle skifte navn til Friendship, spillte en rekke konserter i sin korte levetid.

Laissez-faire var et danseband drevet av Kjell Veire. Han var primus motor, skaffet jobbene, hadde øvingslokale i gamle Maskinhuset på Hillevåg og betalte ut honorarene fra bandets konto. Bandet hadde vekslende besetning, og det er litt uklart hvem som har vært med. Sverre Erik Hendriksen (ex. Nurk Twins) spilte bass på noen jobber før basssist Svein Olav Joakimsen kom med i 1975. Da bestod bandet av Kjell Veire, keyboard og sang, Stein Endresen, gitar og vokal, samt Kenneth Jørgensen, trommer. Denne besetningen spilte sammen i et års tid på hoteller, julebord, firmafester, brylluper, bingo osv.

Repertoaret var typisk voksent, dvs alt fra Fly me to the moon til Waterloo. Bandnavnet Laissez-faire er fransk og betyr på norsk "la det være" eller "gjør hva du vil", og det gjorde de. Det var ikke alle låtene som var like godt innøvd, noen ble tatt på sparket, derfor lurte medlemmene av og til på hvilken låt som ble spilt og hvilke akkorder de andre spilte. Men publikum var fornøyde, noe som gjorde at bandet hadde flust med spillejobber, primært i Stavanger og i Sandnes.På slutten i denne epoken fikk bandet med en kvinnelig vokalist, Trude Naug, som tidligere hadde sunget med Pied Beauty fra Sandnes.

I 1976 skiftet bandet navn til det noe enklere Friendship, et navn Kjell Veire fremdelses bruker på bandet. Musikerne i Laissez-faire har alle fortsatt med musikk. Stein Endresen begynte i Ryfylke visegruppe, Kenneth Jørgensen spiller fortsatt i danseband og Svein Olav Joakimsen har siden spilt i en rekke Stavanger-band og spiller nå i The Real Neils. Kjell Veire har i alle år siden spilt i Friendship sammen med bl.a. Trude Naug og flere andre Sandnes musikere fra Pied Beauty og Mushroom Group.

Laissiez-faire
Aktive fra/til: 
1974 til 1976
Beliggenhet: 
Forfatter: 
musikkbibliotek

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 10.12.2012 - 13:09
Oppdatert dato: 07.06.2013 - 10:11
Sist endret av: knutingsen
Toggle menu