Kvartett av 1877

I 1877 dannet Børge .C Mosgren sin første kvartett.

Kvartetten ble dannet i foranledning av danselærerinnen frk. Schumann måtte ha penger til å reise hjemover etter å ha gjestet Haugesund med et dansekurs. Dermed ble det arrangert aftenunderholdning til inntekt for henne, og på programmet skulle det bl.a. være mannsang, under ledelse av Børge C. Mosgren, sønn av byfogd og komponist Martin Nielsen. Kvartetten besto av: Børge Mosgren 1. tenor, Einar Halleland 1. bass, Søren Nyman 2. bass, 2. tenor er ukjent.

De skulle fremføre den kjente jegersangen «Bröder hör Ni ei signalen.»  Medlemmene øvde heftig på denne visen, og mente selv at de var noen grepa karer. Litt nerver var det jo, men de lot det stå til.

Arrangementet ble hold på almueskolen, og lokalet ble stappet fullt. Da det var sangernes tur til å opptre, marsjerte de inn fra et sideværelse, bukket pent for publikum og tok oppstilling. Sangen ble fremført så diskret som mulig, siden de sto midt blant publikumet. De satte i gang, og midtveis i sangen begynte det å krølle seg til.  Gruppen ble forlegne, men tilhørerne reagerte med godt humør. På ordre fra Martin Nielsen stablet de seg sammen, og utførte det med glans. Applaus ble det ikke spart på.

Kvartetten ble oppløst etter debuten.
 

Kvartett av 1877
Etablert/født: 
1877
Aktive fra/til: 
1877
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 19.09.2016 - 10:20
Oppdatert dato: 19.09.2016 - 17:04
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu