Kristoffer Joner

Kristoffer Joner er en film-og-teater skuespiller., samt tidvis musiker. Han var med i Rogaland Teaters barneteater fra han var 14 til han var i begynnelsen av 20-årene.

Han søkte tre ganger om opptak på Statens Teaterhøgskole; alle tre gangene fikk han avslag. Han var med på å starte Cementen pub i Stavanger, og der var han lenge pubvert.

I 1996 fikk han rollen som Ståle Pettersen i NRK-serien Offshore, en rolle han hadde helt til serien ble avsluttet i 2000. Samme år fikk han sin første filmrolle i Pål Jackmans film Detektor, der han spilte satanist. Han deltok i lavbudsjettfilmen Mongoland, en film som i utgangspunktet hadde et budsjett på 200 000 kroner, noe som betydde at ingen av skuespillerne hadde noen garantert betaling. For sin rolle i Mongoland fikk han svært god kritikk.

I 2005 ble han tildelt Amandaprisen som beste mannlige skuespiller for sin innsats i filmen Naboer. Hans onkler er skuespilleren Johannes Joner og komponist/musiker Sverre Indris Joner. Med disse to laget han familieforestillingen Joner & Joner & Joner . Fetter av skuespiller Knut Joner.

Joner har vært medlem av rockebandet Single Satellites .Han hjalp sin medskuespiller fra Mongoland,  Reidar Ewing, med låtskrivingen på platedebuten. I 2004 var han med i musikalen "Alt for Egil", skrevet av Tore Rygh og Tore Renberg. Han sang låten "Fotballskonå" skrevet av Tor Salomonsen og Sverre Kvam på supporteralbumet "Viking i Hundre".

Spotify: 
Video: 
Kristoffer Joner
Etablert/født: 
1972
Aktive fra/til: 
1986
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 06.01.2014 - 11:30
Oppdatert dato: 05.10.2017 - 10:54
Sist endret av: JoarKvanvik
Diskografi: 

Joner, Kristoffer

Ennå ein sommar

2007

Northrup, Christiane

Alt for Egil

2004

Joner, Sverre

Bongofeber

2000

Logg inn Få tilsendt innlogging

Logg inn med sosiale medier for å legge til innhold. Eller få tilsendt innlogging.

Toggle menu