Kristian Berg Jåtten

Singer/songwriter og skuespiller fra Vestre Åmøy.

Han har jobbet som skuspiller siden han var 14 år gammel. Den første rollen var som hovedkrakteren i Roald Dahls "Heksene".  Året etter spilte han en av dvergene i "Snøhvit". I 2009 hadde han rollen som  Frank i Blå Himmel, Grønn Skog" av Bjørnar Lisether Teigen. Stykket ble satt opp ved  Rogaland Teater og Det Norske Teatret.. De to følgende årene spilte han Mowgli i en moderne og post-apokalyptisk versjon av Jungelboken ved Rogalnd Teater og Det Norske Teater.

I 2010 ble han  askeptert inn ved The New York Conservatory for Dramatic Arts, og studerte der i tre år. Han fikk skuespilleropplæring for film, TV og teater. I løpet av teaterprogrammet spilte han rollen som Kirk Ashlin Halfnights stykke "Nine Kinds of Release", regissert av Kris Thor.Han hadde også rollen som Steve i en produskjon av "Breaking Up" som klassen hans satte opp.Våren 2013 spilte han M i en minimalistisk produksjon av stykket "Cock" av Mike Bartlett.Kristian  har også spilt i skrekkteater/"hjemsøkt hus" -forestillingen "Black out" de siste tre Halloween-sesongene i New York. I 2014 spilte han Robert  i "The Black Rider", en musikalsk fabel av Tom Waits,William S. Burroughs og Robert Wilson,ved Rogaland Teater.

Han har vært aktiv som musiker siden 12 års alderen.,og holdt sangopptredener i både Norge og New York., inkludert bryllup, begarevelser og julekonserter. I 2007 opptrådte han for kongefamilien ved dronning Sonjas 70 årsfeiring i Stavanger.Året etter sang han ved introduksjonskonserten til Stavanger2008- Europas kulturhovedstad.

Han skriver  tekster og melodi selv, og har  spilt inn sanger i studioet til Kristian Risheim Kristiansen .

 

Video: 
Kristian Berg Jåtten
Etablert/født: 
1990
Aktive fra/til: 
2002
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 26.02.2014 - 12:02
Oppdatert dato: 27.10.2015 - 10:36
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu