Primærfaner

Kongsgata

Kongsgata

Kongsgata er et band som har sitt utspring fra ungdomsmiljøet i Frelsesarmeen i Stavanger.

Bandet ble stiftet i 2014, da en gruppe konfirmanter som spilte kornett gikk sammen med en trommis, pianist og bassist. Siden oppstarten har bandet vokst fra å ha 7 medlemmer til nå å bestå av 11 medlemmer. Bandet spiller kristne sanger med spennende arrangementer med blåserekke på alle låter. Hovedmålet til Kongsgata er å formidle Guds kjærlighet gjennom variert og gøy musikk. Kongsgata prøver å spille moderne popsanger fra kristne artister og å spille gamle salmer i en ny drakt.

Da 4 av bandets medlemmer var konfirmanter i Frelsesarmeen i 2014 kom det en forespørsel om man kunne delta på konfirmasjonsgudstjenesten med noe "ungdommelig og friskt". Gruppa kom fram til at her må vi gjøre noe ganske unikt. Etter hvert falt valget på å lage et band, og det ble bestemt at bandet skulle spille 2 låter. Dermed ble Jamiroquai's låt "Virtual Insanity" og salmen "Deg Å Få Skode" framført, og det som skulle bli Kongsgata hadde sin første opptreden på konfirmasjonsgudstjenesten 11.05.14. Bandet ble godt mottatt av forsamlingen. Selv om det i utgangspunktet var ment å være et band for den ene anledningen har bandet fortsatt å øve, vokst i antall medlemmer og blitt til Kongsgata.

Bandet hadde, etter sterk oppfordring fra Jan Størksen, sin første øvelse hjemme hos trommeslager Peter Braut på vinteren 2014. Dermed kan man si at Jan Størksen var en sterk bidragsyter til at bandet ble stiftet.

Selv om Kongsgata ble stiftet i 2014 skulle det gå over ett år før bandet fikk sitt første navn. De gikk lenge under kallenavnene "konfirmantbandet", "ungdomsbandet" og "Lars og gjengen" før de på høsten i 2015 valgte Kongsgata som navn. Navnet spiller på at bandet har sine øvelser og flesteparten av sine opptredener i Frelsesarmeen i Stavanger sine lokaler i kongsgata 50.

Siden oppstarten har det vært en jevn tilstrømning av medlemmer. I løpet av høsten 2014 fikk bandet keyboardisten Bjørn Langeland mer og mer med på øvelsene før han ble fast inventar. Dessverre valgte han å gi seg pga flytting våren 2016. På våren 2015 fikk de også med seg trombonist Malene Skartveit. På høsten 2015 ble gitarist Ola Sæbø en del av bandet, før Elida Salte samme høst ble en del av bandet på trombone. Siste tilskudd til Kongsgata er vokalist Hannah Kleppe som ble en del av bandet på nyåret i 2016. Bandet teller nå 11 medlemmer.

Alle medlemmene er mellom 13 og 17 år, med unntak av pianist og arrangør Lars Håland Risan.

Besetning:

* Tabita Maria Størksen - vokal
* Hannah Nordbø Kleppe - vokal
* Peter Braut - trommer
* Steffen Bjerkreim - bassgitar
* Ola Sæbø - gitar
* Bjørn Langeland - keyboard/piano (2014-2016)
* Lars Håland Risan - piano/keyboard
* Clement Størksen - trompet
* Magnus Vallestrand - trompet
* Nils Martin Hareland - kornett
* Malene Skartveit - trombone
* Elida Paulsen Salte - trombone

Video: 
Kilder: 
Kongsgata
Etablert/født: 
2014
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 27.07.2016 - 13:00
Oppdatert dato: 27.07.2016 - 13:00
Sist endret av: Joar Kvanvik

Sjanger

Toggle menu