Knudt Robberstad

Knudt Robberstad foto Privat

Knudt Robberstad var en trommeslager og bandleder fra Stavanger, som senere satset på en fotokarriere.

Knudt Robberstad markerte seg tidlig i bybildet. Han var trommeslager i Våland skolekorps og seinere i St. Svithuns Skolekorps. Han avanserte siden til Stavanger Musikkorps, og var en mann det var lett å legge merke til i 17. mai-toget med sine 196 cm på strømpelesten.

Midt på 1950-tallet ble Robberstads popdrøm vekt. Han reiste til Oslo og etter en dag med testing av trommesett på Slagerforlaget, reiste han hjem til Stavanger med det dyreste trommesettet i Stavanger på den tida.

Det første oppdraget hadde han sammen med et par andre musikere i Årdal i Ryfylke.

John Klemetsen i Johnny Band trengte en trommeslager, og på slutten av 1950-tallet ble Knudt Robberstad fast medlem. Han ble i dette bandet fram til 1965, da Johnny Band hadde sitt tre måneder lange spilleoppdrag på Park Hotell i Sandefjord. Robberstad fikk ikke lov å reise av arbeidsgiveren, et skipsrederi. Et problem for Robberstad i Johnny Band var ellers at han ikke kunne synge. Det var et minus i ei gruppe som hadde flerstemt repertoar.

Men Robberstad fant veien til The Starfighters i 1966,  der han snart ble sjefen i bandet. Han sang heller ikke her , men plystret på låten "The Melancholy Whistler". I 1973 var det slutt for Robbestad, da han ville satse på fotobedriften. Men The Starfighters holdt det gående en stund til..

Knudt Robberstad
Etablert/født: 
1941
Beliggenhet: 
Forfatter: 
JoarKvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 21.01.2022 - 17:08
Oppdatert dato: 21.06.2022 - 14:55
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu