Kjetil D. Brandsdal

Kjetil Davies Brandsdal er en musiker fra Sandnes. Han er kjent for prosjekter som Noxagt, Ultralyd, University Punx , Nå på Tilbud og Fibo-Trespo.

Av ren kjedsomhet begynte Kjetil D. Brandsdal å lage musikk på kassetter som han plantet i byens platebutikker. Kassettene var uten informasjon, og inneholdt forvrengt radiostøy og kaotiske trommemaskiner. På midten av 90-tallet begynte han å gi ut plater på egen hånd. Via små plateselskap, og hans imponerende produktivitet har etter hvert ført til en temmelig uoversiktlig diskografi.

Produksjonen hans har stor variasjon, med alt fra støycollager til gitarimprovisasjon og elektronisk droning. Selv karakteriserer Kjetil D. Brandsdal sin musikk som rock hvor humor og uhøytidelighet er viktige elementer.

Kjetil D. Brandsdal ble med sitt eksperimentelle uttrykk etter hvert et velkjent navn i undergrunnsmiljøer verden over, noe som bl.a. er manifestert gjennom samleplaten Freedom Waaoh Waaaoh, som er gitt ut i New Zealand.

Brandsdal fikk en del oppmerksomhet her til lands da Thurston Moore fra det legendariske rockebandet Sonic Youth sto frem som Brandsdal-fan. Moore har også gitt ut Brandsdal-plater på sitt eget plateselskap Ecstatic Peace. Ytterligere oppmerksomhet i norsk media fikk Kjetil Brandsdal da han varmet opp for Thurston Moore og Jim O’Rourke da de gjorde to konserter på osloklubben So What i 1999.

Etter dette endret Brandsdal artistnavn til Noxagt og ga ut noen EP-er før Noxagt utviklet seg til å bli et tremannsband. I tillegg til utgivelser som soloartist og som Noxagt har Brandsdal syslet med grupper som  A Diet of Worms,Fibo-Trespo,Hellfire ,Ultralyd og Kjertl del Brondo Group. Han startet med punkbandet Nå på Tilbud

Han ble nominert til årets Stavanger-navn av Natt & Dag,

Spotify: 
Video: 
Kjetil D. Brandsdal
Etablert/født: 
1973
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 20.02.2014 - 23:33
Oppdatert dato: 07.06.2021 - 12:53
Sist endret av: JoarKvanvik
Diskografi: 

Gjerstad & Brandsdal

Antiphonic

2006

Brandsdal, Kjetil D.

Freedom-Waaaoh waaoh

1999

Brandsdal, Kjetil D.

Rogalands lydigste

1999
Toggle menu