Kjell Magnus Sandve

Kjell Magnus Sandve, sanger (tenor) fra Karmøy.

Kjell Magnus Sandve er født på Karmøy og har utdannelse fra både Norges Musikkhøgskole og Statens Operahøgskole. Siden hans debut i 1983 har han vært en fast solist på DNO og hatt mange solistengasjementer, blant annet på Det Kongelige Teater i København, Deutsche Staatsoper Berlin, Oper der Stadt Köln, Bayerische Staatsoper München, Badische Staatstheater Karlsruhe, Leipziger Oper, Arena di Verona, Opera de Paris BasQlle og Wexford Opera.

Kjell Magnus Sandve har spilt en rekke operaroller, inkludert Don Oeavio i "Don Giovanni", Ferrando i "Cosi fan tutte", Alfredo i "La Traviata", Don Jose i "Carmen", Grev Almaviva i "Barberen i Sevilla", Alfred og Eisenstein i "Flaggermusen", Macduff i "Macbeth", Hoffmann, Lenskij i "Eugene Onegin", Sangeren i "Rosenkavaleren", Danilo i "Den glade enke", Edwin i "CzardasfysQnnen", Lohengrin og Werther.

Kjell Magnus Sandve var vokalist og bassist i rockebandet Mash. Foreldrene Knut og Bjørg Sandve var aktive som musikkunderholdere. Sønnen Jon Bjørnar Sandve  er også operasanger.

Spotify: 
Video: 
Kjell Magnus Sandve
Etablert/født: 
1959
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 30.01.2015 - 07:31
Oppdatert dato: 22.09.2023 - 16:00
Sist endret av: JoarKvanvik
Diskografi: 

Sandve, Kjell Magnus

You & I

1997

Sandve, Bjørg

Danse mi vise, gråte min sang

[u.å.]
Toggle menu