Kjell Harlow

Kjell Harlow foto : Stavanger Aftenblad

Kjell “Harlow” Herulf Hansen (født 22 mai 1939) har underholdt i Rogaland siden tenårene, med sang og gitarspill. Kjent som Stavangers rockesanger på 50-60 tallet.

Kjell ble “oppdaget” som 15 åring på Rundquist Tivoli i Strandgata, og fikk artistnavnet “Harlow”. På slutten av 50-tallet var Kjell Harlow kjent som rock n’ roll slagersanger i Stavanger.7. juni 1958 knivet han om å bli Rogalands rockekonge mot Kjell Finnestad, Roald Klemetsen og Thore Jan Oltesvik. Men som kjent, var det Finnestad som gikk av med seieren. Han var ellers populær på samme tid som Magne Ove Larsen, Gunvor Helgevold, Kjell Haave , Aud Thime  med flere.Opptrådte tidlig sammen med band som The Hap Cats, Swing Boys, Melody Makers, Starlight, Rocking Stars, Blue Stars, Kjell Harlow/Star duo 

Harlow har underholdt i Rogaland i over 65 år. Ofte alene med gitaren, men også sammen med Odd Kåre “Dådå” Bjerga, , Sigfred DanielsenLaurits Engelsvoll, Rasmus Dahl. , Marton Lind. På utsteder, og senere så vel på sykehjem.  Glansdagene var de 14 årene på Inter og Gasellen. På 60-tallet gjorde han det ellers stort ved den populære Matineen på Filmteateret. Harlowen hadde flere turneer rundt om i Sør-Norge.

Kilder: 

Stavanger Aftenblad

Rogalands Avis

Kjell Harlow
Etablert/født: 
1939
Aktive fra/til: 
1954
Beliggenhet: 
Forfatter: 
JoarKvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 15.01.2021 - 10:33
Oppdatert dato: 12.05.2022 - 07:50
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu