Kjell Finnestad and The Teddy Boys

Kjell Finnestad and The Teddy Boys

Beatgruppe og danseband i Stavanger, vokalist og orkesterleder Kjell Finnestad ble medlem i gruppa i 1966. Bandet var et av de mest populære i Sør-Rogaland i siste halvdel av 1960-årene og første halvdel av 1970-årene. Gruppa var aktiv til 1975.

Bakgrunn for etablering

Kjell Finnestad, født 30. juli 1942 var krumtappen i gruppa. Han var bakerlærlingen som tidlig ble fanget av rocken. Idolene hans var Bill Haley, Cliff Richard og Elvis. Han var 16 år da han begynte å utvikle rocketalentet sitt på scenen i Tivoligrotten under Valbergtårnet i Stavanger. Jan Høiland var én av dem som oppdaget ham, og tipset impressario Gunnar Eide om talentet. Veien var ikke lang til Bjergsted og 17. mai-arrangementet der foran 10.000 tilskuere i 1958.  7. juni samme år arrangerte Eide rockekonkurranse i Bjergsted. Kjell Finnestad ble Rogalands rockekonge etter å ha danket ut Kjell Harlow, Roald Klemetsen og Thore Jan Oltesvik. Etter dette etablerte Finnestad sitt eget orkester, Boogie Band. Bandet ble oppløst da Kjell begynte i militæret.Etter militæret gikk det ikke lang tid før en dansearrangør fra Åna Sira ville ha han på scenen igjen. Men Kjell manglet band. Han hadde fått nyss om bandet The Teddy Boys som øvde på Nylund skole. De møttest, og med god kjemi var ikke veien lang til Kjell Finnestad and The Teddy Boys.

Besetninger

1969 - besetning på lp-en:
Kjell Finnestad, sang, Willy Hebnes, trekkspill og bass, Karl Tore Eriksen, orgel, bass og piano, Svein Reinertsen, trommer (hadde overtatt etter Jan Pettersen), Alf Vagle, rytmegitar og Finn Tollefsen, sologitar.

1970-album:
Hebnes, Reinertsen og Tollefsen hadde gitt seg, og ble erstattet av Svein Kåre Paulsen (bass) og Tor Strøm på trommer.

Sjanger - typisk for bandet

Et variert danserepertoar, godt humør og en livlig vokalist. The Teddy Boys startet som beatgruppe, men utviklet seg til et danseband etter hvert som repertoaret ble utvidet.

Gjennombrudd/høydepunkter

Kjell Finnestad and The Teddy Boys spilte i starten på Randaberg Ungdomshus og idrettshuset i Tananger, og ble enormt populære. De fikk også prøve seg på Hotell Atlantic, og én dag i 1967 var impressario, manager og produsent Jørg-Fr. Ellertsen der. Han inviterte bandet til platestudioet sitt i Oslo , og i oktober samme år ga de ut den første singelen på Troll Records. Ellertsen hadde også Dizzie Tunes og Ole Ivars i stallen og visste hva han holdt på med.

Sangene "Er du ensom" og "Jeg har en venn" var komponert av Finn Tollefsen, mens Kjell Finnestad skrev tekstene. I tida som fulgte var gruppa stadig inne i Oslo for å spille inn plater, samtidig som de fikk seg et godt navn, og spillejobber over hele Sør-Norge.

Et høydepunkt i gruppas historie kom i 1969 da de gav ut lp-en Møt Kjell Finnestad and The Teddy Boys.  Den er også historisk i Rogalands musikkhistorie, det var nemlig første gang at et danseorkester fra Rogaland fikk gi ut ei langspillplate. Sangene på plata var stort sett internasjonalt kjente melodier, med norske tekster, først og fremst skrevet av produsenten Lasse Hovd. Plata appellerte til den folkelige smaken, med blant norske versjoner av melodier av Elvis, Buck Owens og Jens Book-Jenssen.

Neste lp kom allerede året etter, i 1970, 4000 Stavanger. I jukeboksens tid ble mange av melodiene også utgitt på singelplater.

Kjell Finnestad and The Teddy Boys var amatører, og kunne reise utenbys bare i helgene. Bandet holdt på med dette livet fram til 1975, da Finnestad ønsket å konsentrere seg mer om bakeryrket. Da hadde de spilt inn to album og ti singelplater.

  

Men han gav seg ikke helt; fra19xx var han vokalist i dansebandet Squad. I 1983 gav Kjell Finnestad ut en solo-lp.    Seinere brukte han den entusiastiske stemmen sin som speaker på Stavanger stadion under Vikings hjemmekamper.

Kuriosa

Også Kjell Finnestad and The Teddy Boys har en historie av sorten "låten vi angrer på at vi ikke tok opp i repertoaret". Melodien "Regnets rytme" lå og ventet på bandet i Troll Records. Men gjengen i Ole Ivars tok låten foran nesa på dem og gjorde stor suksess med den.

Spotify: 
Video: 
Vedlegg: 
VedleggStørrelse
PDF icon generated_10_07_13_47.pdf484.83 KB
Kjell Finnestad and The Teddy Boys
Etablert/født: 
1966
Aktive fra/til: 
1975
Beliggenhet: 
Forfatter: 
musikkbibliotek

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 27.09.2012 - 12:51
Oppdatert dato: 23.11.2021 - 16:25
Sist endret av: JoarKvanvik
Diskografi: 

Kjell Finnestad & The Teddy Boys

Hurra, hurra for sommeren

1971

Kjell Finnestad & The Teddy Boys

Nede på hjørnet ; Hvem stopper regn

1971

Kjell Finnestad & The Teddy Boys

Kom til meg i min drøm ; Villrosen

1970
Toggle menu