Kjartan Fløgstad

Kjartan Fløgstad under litteraturfestivalen 2007 på Café Sting Foto: Jarle Vines

Forfatter Kjartan Fløgstad fra Sauda har hatt flere musikalske samarbeid.

Før han ble romanforfatter debuterte Kjartan Fløgstad som lyriker med to modernistiske diktsamlinger. Etter den tid har den lyriske diktingen hele tiden vært en slitesterk tråd gjennom forfatterskapen. Frå og med Dalen Portland i 1977 inneholder både romanene og sakprosabøkene hans en lang rekke dikt og sanger. Gjennom flere tiår har sangtekstene blitt tonesatt  av kjente og ukjente komponister og framførte i stilarter som spenner fra klassiske romanser til rock´n´roll. Selv har Fløgstad samarbeid med et rikt mangfold av musikarer både på og bak scenen. For sangen Slak line mottok han i 2003 TONOs EDVARD-pris for beste tekst til musikk. I 2018 kom "Sandharpesongar", en samling av Fløgstad tekster med noter og besifring, ut. 

I 2020 ble Kjartan Fløgstad Band satt sammen. Dette er  Steinar Raknes (Stillhouse, Arvvas, Ola Kvernberg Trio) på bass, journalist og forfatter Tom Stalsberg (Buicken) med på tekstsiden, og multiinstrumentalist Odin Staveland (Vamp, Haugeund Popensemble, Mono-Pol, Garp mm ) på trommer og diverse, er dette et band med tyngde både litterært og musikalsk. Her blir det nyskrevne tekster av Fløgstad og Stalsberg, komposisjoner/musikk av Raknes, i tillegg til tonesatte tekster fra den prisbelønte Fløgstad-romanen «Due og drone» fra 2019.

Diskografi:

Lars Klevstrand og Guttorm Guttormsen kvintett: Høysang (1978)
Henning Sommerro: Litt tå me (1981)
Nordahl Grieg Teatret: Riksvegen vestover (1981)
Lars Klevstrand: Frie hender (1981)
Vestlandsfanden: Vestlandsfanden (1982)
Vestlandsfanden: Vestlandsfanden III (1987)
Lars Klevstrand: Her (1987)
Anders Bru: Himmel og hav (1990)
Henning Sommerro & Trondheim Symfoniorkester: Vårsøg (1992)
Vestlandsfanden: God stund (1996)
Vestlandsfanden: Indre strøk (1996)
Vestlandsfanden: Ei god stund – Med tekster av Kjartan Fløgstad (1996)
Frode Barth: Cumulus (1997)
Karl Seglem og Reidar Skår: Tya – Frå Bor til Bytes (1997)
Vestlandsfanden: Plommer i Hardanger (1999)
Frelsesarmeen: Stolpesko (2002)
Håkon Paulsberg: Kong J (2006)
Vestlandsfanden: Livets glade plommer (2010)
Jørn Simen Øverli: Markaviser (2012)
Gabriel Fliflet: Valseria (2013)
Kirsten Bråten Berg: Tonesvarm – Kirsten Bråten Berg gjennom 35 år (2014)
Gabriel Fliflet: Sevje (2017)
Trondheim Jazzorkester og Skrap: Antropocen (2017)
Tom Roger Aadland: Sandharpesong (2018)

Spotify: 
Video: 
Kjartan Fløgstad
Etablert/født: 
1944
Beliggenhet: 
Forfatter: 
JoarKvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 28.09.2020 - 11:48
Oppdatert dato: 28.09.2020 - 12:01
Sist endret av: JoarKvanvik
Diskografi: 

Fløgstad, Kjartan

Stolpesko

2002
Toggle menu