Jostein Hetland

Jostein Hetland foto Rogalands Avis

Jazzmusiker Jostein Hetland har betydd mye for musikklivet i hjembyen Stavanger. Har også vært musikalsk aktiv i Tyskland, og på Sørlandet hvor han nå bor.

Jostein begynte tidlig sin musikalske ferd, da han spilte sammen med sin bror Ove Hetland. Hovedsakelig trompetist, spiller Jostein flere instrumenter, og er en dyktig sanger. 

Hetland hadde sin band-debut i Oddvar Asks kvartett i en alder av 17 år. Senere ble det Swing Boys. Under Verdensrevyens favorittavstemning i 1958, ble han 3. plass som Norges beste trompetist. Hetland var formann for Bohemian Jazzklubb 1958-59.

I 1959 tjenestegjorde Hetland som marinegast i Horten. Han ble velmøtt i Vestfolds jazzmiljø. Her spilte Jostein på jazzklubber og var en del av Ditlef Eckhoffs Storband.  

Hetland har hatt et omfattende musikerliv både i Norge og Tyskland. I begynnelsen av 60-tallet var Jostein stand -in gitarist i Jan Johansons kvartett i Stockholm. 

I tillegg til å være en godt benyttet utøver, er Hetland en begavet komponist og arrangør. Blant komposisjonene finner man «Broren» (spilt i Ove Hetlands begravelse) og jingle for Disney.

 

Video: 
Kilder: 

Cool, kløver & dixie : jazz i Norge 1950-1960-Bjørn Stendahl, Johs Berg

Rogalands Avis

Jostein Hetland
Etablert/født: 
1939
Beliggenhet: 
Forfatter: 
JoarKvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 23.08.2021 - 13:55
Oppdatert dato: 13.10.2021 - 19:31
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu