Johannes Joner

Johannes Joner (født 1. november 1958 i Haugesund, vokst opp i Stavanger) er en norsk skuespiller,artist og regissør.

Johannes Joner er onkel til skuespilleren Kristoffer Joner, far til Knut Joner og fetter til komponist/musiker Sverre Indris Joner.
Johannes Joner er utdannet ved Statens Teaterhøgskole 1978-1981, og har vært ansatt som skuespiller ved Oslo Nye Teater siden 1988. Tidligere har han arbeidet ved blant annet Nationaltheatret, Torshovteatret, Nordland Teater, Rogaland Teater og TV-teatret, og har spilt en lang rekke film- og fjernsynsroller. Joner var regissør for forestillingen Populærmusikk fra Vittula ved Christiania Teater, og hadde både manus og regi for filmen Respekt i samarbeid med Nordisk Film .

Han har bidratt på/laget flere barneplater.Har medvirket som tekstforfatter for showgruppen "Leifene"

Filmografi:

Skuespiller:
Hip hip hurra (1987)
Smykketyvenl (1989)
Over stork og stein (1994) Nominert Amandaprisen
Kjærlighetens kjøtere (1994)
Hamsun (1995)
Maja Steinansikt (1996)
Olsenbandens siste stikk (1999)
Olsenbandens første kupp (2001)
Olsenbanden jr. går under vann (2004)
Olsenbanden jr. på Rocker'n (2005)
Olsenbanden jr. på Cirkus (2006]
Olsenbanden jr. Sølvgruvens hemmelighet (2007)
Andre omgang (2007)
Olsenbanden jr. og det sorte gullet (2009)
Olsenbanden jr. Mestertyvens skatt (2010)

Stemmeskuespiller
Pusur og Pusur 2 – regi
Madagaskar og Madagaskar 2 – regi
Jungelboken 2 – Lucky
Kortfilmer
Julenissen (1987)
Prima vare (2004)
TV-serier
TV-teatret (1982 – 1986)
Huset med det rare i (1994)
Jul i Blåfjell (1999) Spellemannprisen
Jul på Månetoppen
Brødrene Dal og mysteriet om Karl XIIs gamasjer (2004)
Programleder
Stjernetreff

Regi:
Respekt (2008), Debutprisen og ungdomsprisen på Kosmorama-festivalen

Teater:

Skuespiller
Crazy for you (1995)
Myrna Vep (1996) Teaterledernes ærespris
Utlendingen (2005) Nominert komiprisen
Dickie Dick Dickens (2011)
Regi
Et par tre herrer med bart (2007)
Populærmusikk fra Vittula (2008)
Vi menn (2008)
Peer Gynt (2009)
Firmafesten (2010)
Fru Guri av Edøy (2013)

Utmerkelser:

I november 2010 mottok Joner Hans Christian Ostrøs minnepris bl.a for sitt engasjement med å skape teater i Øst-Kongo.

Spotify: 
Video: 
Kilder: 
Johannes Joner
Etablert/født: 
1958
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 12.02.2014 - 23:28
Oppdatert dato: 07.04.2017 - 20:13
Sist endret av: Joar Kvanvik
Diskografi: 

Joner, Sverre

Bongofeber

2000

Logg inn Få tilsendt innlogging

Logg inn med sosiale medier for å legge til innhold. Eller få tilsendt innlogging.

Toggle menu