Jenny & Renate

Duoen Jenny & Renate synger og spiller fiolin sammen, med nytenkende tolkninger av gamle og nye låter framført med upåklagelig humør.

J & R er en syngende feleduo, som spiller kjente låter i ny innpakning, og former musikk de selv liker i sitt eget uttrykk.

Duoen  søker stadig å utfordre seg selv i nye måter å bruke instrumentene på,for å utvikle nye teknikker og spillemåter. Et eksempel er bruk av klesklyper på fingrene.De utfordrer sin simultankapasitet gjennom å synge og spille fiolin samtidig, og slenger gjerne en tamburin eller basstromme på foten i tillegg!

Renate Engevold
7 års utøvende musikkutdanning fra UiS, Musikkonservatoriet i Stavanger,
NTNU, Musikkonservatoriet i Trondheim og Kungliga Musikhøgskolan i Stockholm.
Renate har lang og allsidig erfaring som utøvende musiker; Freelans oppdrag i Trondheim Symfoniorkester og Stavanger Symfoniorkester. Flere år i TrondheimSolistene, med turnéer og konserter med blant andre Jon Lord, Ian Hunter, Ole Edvard Antonsen og Bjørn Eidsvåg.

Hun jobbet 4 år i Nidaros Strykekvartett, og gjennomført 2-års diplomstudier i kammermusikk i Stockholm, oppdrag og turnéer med Sissel Kyrkjebø, Odd Nordstoga og Herborg Kråkevik.
Renate har som popmusiker medvirket med backing vokals og fiolin på en rekke plateinnspillinger og turnéer, med bl.a Lene Marlin, Morten Abel, Kaada og Marion Ravn.

Jenny E. Gustafsson
5 års utøvende musikkutdanning fra NTNU, Musikkonservatoriet i Trondheim.

Jenny har lang utøvende erfaring innen mange felter; Ble som folkemusiker tildelt tittelen Svensk Riksspelman i 2011, og har gjort et stort innsamlings og dokumentasjonsarbeid av tradisjonell folkemusikk fra sine hjemtrakter.
Hun har mange års erfaring som pedagog, gjennom undervisning ved Kulturskolen i Trondheim, Inderøy VGS, og som instruktør ved ulike seminarer og kurs.
Jenny har gjennomført utallige turnéer for DKS og Rikskonsertene i ulike konstellasjoner, samt oppdrag ved flere teater og musikaloppsettinger. 

Video: 
Kilder: 
Jenny & Renate
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 25.08.2014 - 20:35
Oppdatert dato: 28.06.2018 - 12:00
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu