Jæren Symfoniorkester

30 års jubileum 2012

Jæren Symfoniorkester ble startet i mai 1982

Orkesteret er et interkommunalt samarbeid mellom jærkommunene Klepp, Time og Hå. Disse kommunene er også med og støtterorkesteret økonomisk, i tillegg til Rogaland fylkeskommune.

Dette er et amatørorkester, men har profesjonell konsertmester og gruppeledere forblås og cello/bass. Dirigent var en tid ansatt på prosjekt-basis. Timothy Miller har vært dirigent for orkesteret siden 2005, men Rasmus Reed vikarierte i to år fra 2007 til sommeren 2009.Orkesteret har 25-30 medlemmer fra 15 til 75 år.

Hovedsiktemålene har siden starten ment å å være et tilbud til unge musikere fra kulturskolene når de har kommet opp på et tilstrekkelig nivå. Dermed har orkesteret et nært samarbeid med kulturskolene i Klepp, Time og Hå. De ønsker også å gi innbyggerne i jærkommunene et lokalt konserttilbud med klassisk, symfonisk musikk, og  har sett en økendeoppslutning om konsertene de siste årene.

Med jevne mellomrom samarbeider orkesteret med ulike solister og kor til  diverse konserter.

Dette har bl.a. vært Aage Kvalbein, Sveinung Bjelland, Berit Mæland, Helene Haarr , Rita Heigre, Vivace, Frøysang, Klepp Mannskor og Hege Bjerkreim.

Video: 
Kilder: 
Jæren Symfoniorkester
Etablert/født: 
1982
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 09.04.2015 - 15:38
Oppdatert dato: 24.09.2015 - 16:28
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu