Initz

Foto av gruppen: Per Egil Larsen, Haugesunds Avis

Initz er et tverrfaglig improvisasjonsensemble.

Improvisasjonsensemblet Initz er et samarbeidsprosjekt mellom en billedkunstner og tre musikere. De tre musikerne improviserer mens billedkunstneren lager store tegninger i kullstift. Ingenting er avtalt på forhånd, utenom spilletiden (som regel rundt ti minutter per nummer). En Initz-opptreden er alltid en organisk og interaktiv prosess hvor musikere og billedkunstner inspirerer hverandre gjensidig underveis.

Bernhard Østebø (f. 1961) er billedkunstner og arbeider i spennet mellom komplekse multimedia- og installasjonsprosjekter og enklere tegneuttrykk. Blant de mest anvendte kunstneriske virkemidlene er lys, lyd, foto, video, skulpturelle elementer og tegning. Hans virksomhet inkluderer en rekke kunstprosjekter i det offentlige rom, både permanente og temporære, samt scenografi. Ved siden av Initz har han gjort improvisasjonsprosjekter med bl.a Mari Boine og Magnar Åm.

Arvid Gangsø (f. 1952) er fiolinist, improvisatør og komponist. Har studert fiolin ved Norges Musikkhøgskole og komposisjon under Olav Anton Thommesen. Hans verkliste spenner over et vidt område, fra en spesialbestilt klaverkonsert til musikk for hardingfelespilleren Nils Økland. Han har drevet med improvisert musikk siden midten av syttitallet, og har bl.a. spilt med den legendariske trommeslageren John Stevens og Finnerud Trio. Han har blitt fremført ved en rekke konserter og festivaler i Norge, foruten i Tyskland og Columbia. Han er også billedkunstner.

Tom Roger Aadland (f. 1964) har studert klassisk gitar ved Østlandets Musikkonservatorium og har bred aktivitet som sanger, gitarist, komponist og tekstforfatter. Han har gitt ut fire soloalbum, og er særlig kjent for gjendiktningene av Bob Dylan til nynorsk på utgivelsen «Blod på spora». Han har også komponert musikk for en rekke ulike besetninger og ensembler, og har arbeidet regelmessig med improvisert musikk siden midten av åttitallet, bl.a. med Ole Henrik Moe.

Tore Jamne (f. 1966) har medvirket som slagverker og/eller tekstforfatter på en lang rekke album med bl.a. Vamp, Bjørn Berge og Norchestra. Han er en mye benyttet trommeslager og har opptrådt sammen med bl.a. Nils Petter Molvær, Leif Ove Andsnes, Nils Økland, Svein Finnerud, Bjørnar Andresen, Sigbjørn Apeland, Frode Gjerstad, Kenneth Sivertsen, Knut Hamre, Andrej Nebb, Lars Lillo-Stenberg, Paul Rogers og Buddy Miles. Under artistnavnet Jafni har han gitt ut soloalbumene «A Notion of an Ocean» og «Muses of a Lone Wanderer».

Video: 
Initz
Etablert/født: 
1999
Beliggenhet: 
Forfatter: 
musikkbibliotek

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 01.02.2013 - 12:02
Oppdatert dato: 11.01.2017 - 23:15
Sist endret av: Joar Kvanvik
Diskografi: 

Initz

Initz

2000
Toggle menu