Ingerine Dahl

Ingerine Dahl er født 1980 i Stavanger. I 1983 begynte hun å spille fiolin og fra 12-års alderen fikk hun undervisning hos Prof. Frantisek Veselka ved Univertsitet i Stavanger.

Videre fulgte studier hos Prof. Milan Vitek i København, Prof. Margarita Karafilova i Lausanne og Prof. Harald Herzl ved “Mozarteum” i Salzburg samt mastergrad hos Prof. Jan Bjøranger ved UIS i 2007.

Ingerine Dahl er en ivrig solist og kammermusiker og har mottat flere priser som Shellprisen (både som solist og med stryketrioen Skasei) og SR-banks G9alt-stipend. Hun har også gjestet ICMF og NYCMF ved flere anledninger.

Eksempler på de seneste kammermusikkprosjekter er komplett konsertserie og DVD-innspilling av Beethovens 10 sonater for fiolin og klaver med den serbiske pianisten Milan Rabrenovic med konserter i Stavanger, Brno og Beograd.

Skasei trio hadde en ytterst velykket turne for WU-promotion til Kina i 2010 og både Ingerine&Milan samt Skasei trio er gjeninvitert i 2012-2013.

Sesongen 2011-2012 ble viet til samtlige av Schuberts verk for fiolin og klaver og disse ble presentert i konsertserie gjennom sesongen og avsluttes med cd-innspilling sommeren 2012.

Hun har vunnet priser i Norske og Danske fiolinkonkurranser samt i kammermusikk-konkurranser i Sveits og Italia. Hun har spilt inn en solo-cd med verker av Prokofiev, Grieg, Lutoslawsky og Gershwin med den anerkjente norske pianisten Erling R. Eriksen for Shell og Beethoven og Mozart-trios med Skasei trio for Azzurra Music.

Ingerine Dahl har vært solist med flere Norske og Danske orkestre med konserter av bl.andre Beethoven, Mozart, Bruch, Vivaldi, Telemann, Pärt og Piazzolla.

I 2010 var hun solist sammen med Fabio Biondi og SSO på turne og i juni 2012 skal hun spille Prokofiev 1. fiolinkonsert med SSO i det nye konserthuset i Stavanger.

 

Hun har siden 1998 jobbet i profesjonelle orkestre blant andre:
Stavanger Symfoniorkester, Bergen Filharmoniske Orkester, Den Norske Operas Orkester, Kristiansand Symfoniorkester, Det Norske Barokkorkester, Odense Ensemblet, Det Kongl. Kapell i København, Danmark Radios orkestre og Lausanne Sinfonietta.

I 2004 ble hun ansatt i sin nåværenede stilling som alt. 2. konsertmester i Stavanger Symfoniorkester.

Hun er en av grunnleggerne for Det Norske KatedralEnsemble som holder til i Stavanger Domkirke. Dette er et historisk informert og nytenkende ensemble som gir månedlige konserter og musikk til Stavangers befolkning.

 

Video: 
Ingerine Dahl
Etablert/født: 
1980
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 19.06.2015 - 10:09
Oppdatert dato: 21.10.2017 - 16:05
Sist endret av: JoarKvanvik
Diskografi: 
Toggle menu