Hommersåk Skolekor

Hommersåk Skolekor foto: Hege Jeppedal

Hommersåk sitt skolekor.

Hommersåk skolekor ble stiftet i 1969, under ledelse av dirigenten for Ganddal Pikekor, Audun Vagle. Han brukte korister fra sitt kor til å lede de nye skolekorene rundt om i distriktet. Sigrun Hetland Vågane, Olaug Lie Bjelland og Eva Lindø var blant de første dirigentene i Hommersåk Skolekor. Senere fikk mange unge dirigenter prøve seg. Koret reiste på turer i nærdistriktet, og fikk også opptre på de store felleskonserter i Giskehallen under ledelse av Audun Vagle.

Fra 1982 – 1984 var koret ikke virksomt, men så tok Margunn Hetland Salte over som korets fraste dirigent, og denne jobben hadde hun i hele 25 år. Antall korister har i årenes løp variert mellom 10 til 45, og i disse dager har koret igjen nådd en topp med mer enn 40 korister. Koret øvde på Maudland skole mellom 1984 og 1994, og siden på Kyrkjevollen Skole.  Fra 2011 har øvingssted vært på både Maudland Skole og på Riska Ungdomsskole.

De første årene drev dirigenten koret alene, men fra 90-tallet har det vært flere hjelpedirigenter/pianister med. Siden 2005 har Saulius Trepekūnas vært hjelpedirigent. Ruth Trepekūnienė har vært hoveddirigent siden høsten 2011. Hun var tidligere vikardirigent og også leder for aspirantkoret i flere år.

Hommersåk skolekor reiser ofte på tur, og koret har også vært på flere leirsteder. De har også deltatt på korfestivaler i Oslo, Bergen, Skånevik, Stavanger og Sandnes og vært på flere turer til Danmark, der koret har samarbeidet med danske kor. Våren 2009 reiste koret til Flekkefjord og Lindesnes, der de var med på konsert i Fjellhallen ved Lindesnes fyr. Siden 2009 har vi også vært med på årlig fellesmønstring i Sandnes Kulturhus med varierende musikalske tema som vann, drømmer, sangglede og Afrika. I 2009 framførte de musikalen “Avisguttane” i Hommersåk Grendahus. I 2013 var  årets store oppsetning “Det store bankranet”.

Video: 
Kilder: 
Hommersåk Skolekor
Etablert/født: 
1969
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 28.10.2016 - 23:06
Oppdatert dato: 01.09.2017 - 20:03
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu