Hauglum

Hauglum

Artistnavnet til Stavangerbaserte Petter Hauglum Bermingrud fra Drammen.

“Hauglum” ble etablert i Stavanger høsten 2013 etter at vokalist/låtskriver Petter Bermingrud presenterte noen låtskisser for produsent/elektronisk musiker/saksofonist Inge Breistein og gitarist/ produsent Kristian Gullåsen. Musikken deres er forankret rundt sjangerne elektronika, indie rock, synthpop og eksperimentell pop. De er nå aktuelle med sin første utgivelse, Builders EP, som kom ut i desember 2015.

Platens generelle lydbilde er et resultat av Bermingruds evne til å skape lyriske tekster og melodier forent med Breisteins elektroniske verden. Videre forankrer Gullåsen lydbildet i rocken med sine skitne gitarer. Platen inneholder en variasjon av rolige sarte låter med spennende teksturer og låter med trøkk og framdrift.

Hauglum henter inspirasjon fra mange hold, blant annet Radiohead, MEW, Madvillain, Beatgenerasjonen, Jon Hopkins og Beck sitt samarbeid med Dangermouse. EP-en er støttet av Stavanger Kommune og mastret hos Sonovo Mastering. Den utgis digitalt og er tilgengelig på Spotify, Tidal, iTunes og Amazon Music.

Medlemmer:

Inge Weatherhead Breistein
Kristian Gullåsen
Petter Hauglum Bermingrud
Brage Tørmæne

SoundCloud: 

builders-ep

Spotify: 
Video: 
Kilder: 
Hauglum
Etablert/født: 
2013
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 02.05.2016 - 10:35
Oppdatert dato: 02.05.2016 - 10:36
Sist endret av: Joar Kvanvik

Logg inn Få tilsendt innlogging

Logg inn med sosiale medier for å legge til innhold. Eller få tilsendt innlogging.

Toggle menu