Gone At Last

Hadde sitt utspring fra sildabyen på 70-tallet, men opererte fra øslandet under "storhetstiden" på 80-tallet.

 Gone At Last består av fire medlemmer, to amerikanere: Karl Aasland - mandolin, gitar, vokal (Bullmilk, låtskriver for Eriksen ), Jeff Wasserman - gitar, mandolin, vokal (låtskriver for bl.a. Eriksen, Stephen Ackles, Dance with a Stranger, Silje); og to nordmenn: Jørun Bøgeberg - bass, vokal (A-Ha, Lynni Trekrem); Terje Kinn - banjo, gitar, vokal (Strenght, Bluegrassetaten, Hem) Offisielt så startet gruppen i den nåværende form i 1982, men i realiteten begynte Gone At Last så pass lenge siden som 1975 i Haugesund med Kalle og Terje. -Andre i originalbesetningen var : Kjell Henriksen (mandolin)  og Konrad Johan Tveit (gitar,banjo).I Forbindelse med en presentasjon av gruppen hadde denne besetningen med seg Ivar Rudi (bluesharp, fløyte,sang), Øyvind Staveland  (fiolin, fløyte, sang) og Bjarne Dankel (akustisk bass).  De holdt en kosert på Folkets Hus  november 1978.

albumet kom i 1985 og ble nominert til Spellemannsprisen i country-klassen.Gone At Last står for det akustiske alternativet, med røtter i bluegrass, swing, blues og rock - en stil som er mye bandets egen og som best dekkes av begrepet "Newgrass" eller "Rhythm & Bluegrass". Gone at Last har rukket å fullføre 2 omfattende USA turneer, inkl. opptredener ved bl. a. Waterloo Bluegrass Festival og Lincoln Center Out-of-Doors Festival. De åpnet showet for Emmylou Harris på Lone Star Cafe i New York - i tillegg utallige klubb opptredener.

Guttene har fått rosende omtale i norsk og internasjonale presse. Bandet gjorde suksess da de sommer-turnerte de svenske folkeparkene (medregnet prestisje-arrangementer som Vastervik og Waxholm festivalene. Dem var med på Vastervik festivalens 20 års jubileums plate utgivelsen (Sonet). Seinere ble det en times TV-program med Gone At Last og Ewert Ljusberg.Turneer med Rikskonsertene har det også blitt. Gone At Last opptrådte for elever fra barneskolene og helt opp til videregående skoletrinn med programmet "This Land is Your Land" for å videre formidle utviklingen i amerikansk folkemusikk fra slavene og immigrantene opp til kommersielle Country's fødsel.  Gruppen turnerte land og strand med programet. Gone At Last har turnert kontinuerlig i Norge på klubber, "lokalet", de fleste militær forlegningene (NORBAT i Libanon inkl.), olje platformer og festivaler som Molde Jazz, Kalvøya, Haugesund Roots Festival og Down on the Farm. De varmet opp for "The Band" da de turnerte i Skandinavia (vår 1994). Foruten å turnerte intesivt, har Gone At Last AT Last vært i studioer for å fullføre et nytt CD album, "Still Out There". Platen fikk høye karakterer i pressens terningkastlotteri (5 i VG og Beat, 4 Dagbladet ). 

Gone At Last
Etablert/født: 
1975
Aktive fra/til: 
1982
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Olav

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 02.07.2013 - 12:59
Oppdatert dato: 30.01.2018 - 11:09
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu