Primærfaner

Gisela Herb

Gisela Herb er født og oppvokst i München, Tyskland. Siden 1982 har hun vært bosatt i Norge hvor hun blant annet underviser ved Universitetet i Stavanger, Institutt for Musikk og Dans.

Hennes debut fant sted i Oslo hvor hun ble beskrevet som en ”usedvanlig klaverbegavelse”.
Gisela Herb har vært solist med orkestre i Norge, Tyskland, Russland og Brasil og har en utstrakt konsertvirksomhet i Europa og Latin Amerika.

2001 startet hun klaver duoen Nakila sammen  med Naoko Shibayama–Aarnio fra Helsinki. Deres fremførelse av O. Messiaens Visions de l'Amen ved den internasjonale klaver duo festivalen i Genova i 2002 beskrev pressen bl.a. med ”en usedvanlig presentasjon, hellig og med dybde, med høy standard ang. klangkvalitet og presisjon”. Med turnéstøtte fra Fond for utøvende kunstnere fremfører Nakila i 2008, i anledning O. Messiaens 100 års fødselsdag, Visions de l'Amen i Finland, Estland og Norge. www.uis.no/messiaen

Siden 1993 har Gisela Herb interessert seg spesielt for klavermusikk fra Latin Amerika. Takket flere stipend fra Fond for Utøvende Kunstnere, Stavanger Kommune og Rogaland Fylkeskommune har hun reist på studieturer til Argentina og Brasil, noe som bl.a. kom til uttrykk i utgivelsen av to solo CDer. Hennes første CD (1996) var viet den argentinske komponisten Alberto Ginastera. ”Gisela Herb's talent, temperament and intuition let her deeply captivate the work of Ginastera” (Buenos Aires).

Alma Brasileira (2004), hennes CD med klavermusikk av Heitor Villa-Lobos, fikk terningkast 5 i VG og ellers bare lovord i pressen: ”virtuost, rytmisk vital, betagende, herlig klangbehandling” for å nevne noen.

I 2004 tok Gisela Herb initiativ til ANIMA, et ensemble med unge lovende musikere, som setter fokus på latinamerikansk musikk.

I 2005 var hun invitert til Festspillene i Bergen hvor hun bl.a. fremførte klaverkvintettene av A. Ginastera og Rob. Schumann, sammen med Rosamunde Kvartett fra München. Hennes solo konsert på Troldhaugen ble i pressen omtalt som et argentinsk fyrverkeri.

Gisela Herb er en etterspurt foreleser om latinamerikansk klassisk musikk. Hun har forelest ved musikkhøgskoler og universiteter i Skandinavia og ved internasjonale kongresser i Europa og Latinamerika.

I 2007 fremførte Gisela Herb A. Ginasteras klaverkonsert nr. 1 med Trondheim Symfoniorkester. Dirigent: Andrés Orosco Estrada ”Rytmisk fyrverkeri … utrolig stilren fremføring av Gisela Herb som viste en helt overbevisende autoritet” (Adresseavisen).

Gisela Herb
Etablert/født: 
1953
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 24.06.2015 - 10:39
Oppdatert dato: 24.06.2015 - 10:39
Sist endret av: Joar Kvanvik
Diskografi: 

Ginastera, Alberto

Piano music

1996
Toggle menu