Georg Egenberg (1904-1989)

Georg Egenberg Bildet tatt fra boka Stavanger handelsstands sangforening 1920-1945

Georg Egenberg var en høyt aktet mann i Stavanger for sitt arbeid innen skole , kirke , misjon og ikke minst musikklivet.

Georg Egenberg var født og oppvokst i Stavanger.  Han tok lærerskole i Stord, og sangundervisning i Stockholm under professor Angelini.  Georg tok logopedutdanning i Sverige og Danmark. Mange fikk stor glede og inspirasjon av å ha ham som lærer ved flere skoler, elever så vel som kolleger. Han holdt virke som logoped etter pensjonsalder.

Egenberg underviste i stemmebruk ved misjonsskolen, hvor han også dirigerte et kor som dro på turneer. Georg var kjent som en inspiriende dirigent for Stavanger Handelsstands Sangforening, hvor han introduserte dem for nye sangmetoder og tolkninger. Han ledet også Kampen kirkekor og flere skolekor. 

Georg Egenberg var aktivt motstandsmann under andre verdenskrig. Han ble holdt fanget på Victoria Terrasse og satt ett år på Grini frem til frigjøringen i 1945.

Georg Egenberg var kjent som en fargerik personlighet med sterke meninger, som han kunne være villig til å endre. Han hadde en stor interesse for sin kristne tro, kunst, musikk og litteratur.  Han viste stor nestekjærlighet for sine elever og familie.

 

Kilder: 

Stavanger Aftenblad

Georg Egenberg (1904-1989)
Etablert/født: 
1904
Beliggenhet: 
Forfatter: 
JoarKvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 26.10.2020 - 15:18
Oppdatert dato: 05.11.2020 - 20:48
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu