Galaxee

Galaxee var et dance-prosjekt fra Haugesund.

Galaxee ble dannet sommeren 2000. Medlemmene hadde varierte og store opplevelser som DJer og låtskrivere fra andre prosjekter som "Getaride", "Reeflx" og ot.Bandet undervurderte aldri  kraften i grunnleggende energi og god gammeldags MORO.De ble sett på som en norsk utgave av det tyske dance-bandet Scooter.

Den første singelen  var "TheCrow Song", som solgte til gull i Norge. Den gikk til 12.plass på VG-lista, og ble der i 8 uker Låta var inkludert på samlingene "MC MUSIC 17"  og  på "Trance Odessey 2001".

De ble tidlig oppdaget av Roadrunner Arcade Music og ble signert på selskapet deres,Moskito . Senere fusjonerte de med EMG som ga ut den andre singelen"Lullaby", som solgte til platinum i Norge.Utgivelsen gikk til en fantastisk 7.plass på VG-lista, og ble der i 10 uker. "Lullaby" er inkludert på: "McMusic 19" og  "Trance Odessey 2002". Bandet signerte så med Nordic Records.

Den tredje utgivelsen var singelen; "Our Galaxee", som solgte til sølv. Den endte opp på 17.plass den første uken og klatret så opp  til 16.ende . Sanger er inkludert på: "McMusic 21" . Dette ble tittelsporet på album-debuten, som kom på 9.ende plass for bestselgende norske utgivelse.Sporet "Fly Away" ble spilt på mange norske og europeiske radiostasjoner.

Den fjerde utgivelse var singelen "The Shoemaker", som solgte gull! Den ble  på "VG-lista" i 5 uker. "Sangen inkludert på: "McMusic 23" . Videoen til denne låta ble vist på alle de store TV-stasjoner, og var  mest populær på "Svisj".

Femte utgivelsen ble  "10.000 Lovers" som inneholdte en sample fra bandet "TNT" . Den gjorde en stor suksess i Skandinavia og på radiostasjoner  over hele Europa. Sangen ble selv spilt  i Australia og Asia, og inkludert på store samlinger hos sistnevnte av  Avex Inc.

 

Medlemmene i Galaxee var: Kai Thorsberg, Kai Abrahamsen og Odd-Andreas Wåge. Alle tre kom opprinnelig fra Haugesund.

 

SoundCloud: 

galaxee-these-are-the-days

Spotify: 
WiMP: 
Video: 
Galaxee
Etablert/født: 
2000
Aktive fra/til: 
2000 til 2009
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 06.08.2014 - 21:07
Oppdatert dato: 07.08.2014 - 00:22
Sist endret av: Joar Kvanvik
Diskografi: 
Toggle menu