Gadarene Wine

Gadarene Wine. Bildet hentet fra offisiell Facebookside

Gadarene Wine ble startet i 2010, med et ønske om å lage musikk for musikkens skyld. Medlemmene var fra Karmøy, Vingelen , Lista, Kristiansand og Trondheim, med base i Oslo.

Bandet søkt etter å levere melodier som kan stå for seg selv, og presenterte disse gjennom et musikalsk uttrykk ved å sette et eget preg på folkesjangeren. Arrangementene balanserte mellom tradisjonell folk, irske ballader og americana, i møtet med de mørke hjørnene av den norske folkscenen. Gadarene Wine ga lytterne gode konsertopplevelser i hele Norge, både på store festivaler og intime kaféhjørner. Sverige, Danmark og Frankrike har Gadarene Wine også vært innom. Bandet skrev sanger både på engelsk og norsk, som berører folk i alle aldre.

Fire år etter oppstart slapp Gadarene Wine sin debutskive «Murmurations». Det musikalske arrangementet var  et møte mellom ferdigkomponerte ideer og et improvisert materiale, hvorpå musikerne legger vekt på formidlingen i det som skjer akkurat i øyeblikket. Albumet inneholdt 14 låter hvorav 4  instrumentale «murmurations-låter» som bandt alt sammen.

Albumet la vekt på bærende melodier i sammenheng med gjennomarbeidete tekster, og «Murmurations» ble mikset og mastret med ønske om å bevare den organiske nerve og dynamikk som oppleves under livekonserter.Albumet fikk gode kritikker og ble beskrevet som «Eit levande album (Oddmund Berge, Popkroken)» og «Upolert og i ørefallende (Svein Morten Havaas, Lister24)».

Gadarene Wine slapp albumet 6. november 2014, men hadde  materialet til to plater til.Bandet slapp en singel til, før de ble oppløst i 2015-2016.Ekteparet Austevik  og Tingelstad er nå aktive i karmøybandet Rags & Feathers,

Medlemmer:

Kjersti Tingelstad (fiolin og hovedvokal)
Oddbjørn Austevik (gitar, banjo og hovedvokal)-fra Karmøy
Adrian Wangberg Drøsdal (piano)
Halvar Andreassen Kjærre (kontrabass og sang)
Truls Agnar Skjørholm (perkusjon og trommer)

 

SoundCloud: 

"Murmurations" by Gadarene Wine

Se Etter Meg by Gadarene Wine

Spotify: 
Video: 
Gadarene Wine
Etablert/født: 
2010
Aktive fra/til: 
2010 til 2016
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 04.04.2018 - 20:35
Oppdatert dato: 02.10.2018 - 12:46
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu