Frode Rønli

Frode Rønli

Vokalist, mest kjent gjennom Stavangerensemblet.

Født 9. november 1951 på Høle i Sandnes. Også kjent som: Froddi + Froddien

Hadde  erfaring fra flere lokale band da han ble hentet inn dit til Ensemblet  rundt 1976, blant annet var han kjent som energisk frontfigur i Long WhilesBernad Jenkins og Froddies Hot Five./Mr Eddy

Med Rønlis inntreden ble Stavangerensemblets musikkstil lagt om fra eksperimentelt instrumentalmusikk til renere rock, og etter hvert til egenkomponert musikk på dialekt.

Rønli har også bidratt som vokalist for andre artister, blant annet med Vamp på sangen «Skjedå sjel» fra albumet En annen sol, «Husmannspolka» i duett med Mia Gundersen på hyllesalbumet Med blanke ark – Sanger av Alf Prøysen og «Sammen for livet» med Forente Artister hvor han har hovedstemmen på et av refrengene.

Froddi er mange ganger blitt omtalt som en av Norges beste vokalister, og vant leserkåringen Beste norske sanger i magasinet Puls i 1980 og 1981.

Frode og Stavangerensemblet solgte sin første singel fra en liten hjemmelaget stand på Torget i Stavanger

Nå fronter Rønli bandet Froddi & Compagniet, som ellers består av andre  ringrever fra Stavangers musikkmiljø. Er også aktiv med med prosjektet Froddien og Mannskapet (Senere Kapteinens Musikk og Historielag).. Han var med i bandet Adle Manns Eie

 

Spotify: 
Video: 
Kilder: 
Frode Rønli
Etablert/født: 
1951
Aktive fra/til: 
1972
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 20.11.2013 - 14:55
Oppdatert dato: 18.08.2020 - 15:39
Sist endret av: JoarKvanvik
Diskografi: 

Prøysen, Alf

Med blanke ark

1994
Toggle menu