Firefight

Firefight Foto: Lisa Turøy Christiansen

Firefight er et band fra Bergen /Jørpeland.

Firefight er et metalband fra Bergen som ble stiftet som et samvirkeforetak 6. mars 2017, men historien strekker seg noen år tilbake i tid når gitaristene Jotsa & Ditlef begynte å jamme sammen. I sommer 2016 kom vokalist Runar (fra Jørpeland)  inn i gruppen og dermed begynte både gamle og nye låter å ta form. Noen måneder senere ble bassist Andreas med og grunnlaget for det som skulle bli Firefight var lagt.

Hovedfokuset til bandet det første året etter stiftelsen var å spille mest mulig konserter lokalt og bli bedre kjent med både andre musikere og de ulike scenene i Bergen. Mot slutten av 2017 falt den siste brikken på plass når Eivind kom inn som trommis. Alle medlemmene i bandet er essensielle i låtskrivingen, noe som gir brede inspirasjonskilder og tilfredsstillende resultater.

I tråd med målene til bandet i 2018  beveget Firefight seg ut av Bergen og spilt bl.a. i Oslo og Stavanger iløpet av våren. Dette i forbindelse med en mini-norgesturne sammen med svenske Eyes Wide Open. Ny musikk har også vært på agendaen og i løpet av sommeren 2018 slapp bandet  to singler, "Inside the Fire" og "Crying Wolf" på alle musikkstrømmetjenester. Veien videre for Firefight var å fortsette å spille konserter og forhåpentligvis fortsette å bli kjent med nye talentfulle band og musikere på veien. 

Medlemmer:

Jotsaroop Singh Kahlon, Runar Steen Hansen, Ditlef Svae, Andreas Vik Nilsen, Eivind Sørhus

Se også: Resistansen

Spotify: 
Video: 
Kilder: 
Firefight
Etablert/født: 
2017
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
JoarKvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 21.01.2019 - 11:04
Oppdatert dato: 21.01.2019 - 11:08
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu