Eyvind Bilstad

Eyvind Bilstad foto: Stavanger Aftenblad

Eyvind Bilstad er en sanger fra Stavanger.

I en periode på midten av åttitallet var Bilstad frontfigur i det hemmningsløse rock n' roll bandet Tex Halle Twisters. Han ble senere medlem av Stavanger Gospelkor, og ga i 1995  ut et solo mini-album i samarbeid med låtskriver Otto Olsen.Sangtekstene var på dialekt. Innspillingen foregikk i West Audio i stavanger og Team studio på Sola. Underveis i prossessen benyttet de seg av lokale musikere, som blant annet Harald Halle (gitar), Stig Roar Wigrestrand (fiolin), Torbjørn Solum (keyboard) og Albert Skurtveit (piano). Det ble beskrevet som litt blå stavangerballader og litt stavangerfolk, samt elementer fra blues og boogie.

Bilstad er i dag freelance-solist for bla Stavanger Storband og Sola Storband. Syr ellers sammen band for spesielle anledninger. Er vokalist i tributebandet "The Last Rebels" som hyller sørstatsrocken med sanger av Lynyrd Skynyrd, Molly Hachet og Blackfoot. Har vært involvert i Soul Mission og Charlie's Angels.

 Har vært solist på syv spor på to av platene til Stavanger Gospelchoir: "A littlebit higher" og "A touch from up above". Er nå aktiv med en trubadurkvartett som heter "Viseversa" og et bluesrock band som heter "Smokin Joe and the nightcrawlers".

Video: 
Eyvind Bilstad
Etablert/født: 
1965
Aktive fra/til: 
1978
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 29.04.2016 - 10:23
Oppdatert dato: 03.11.2020 - 10:14
Sist endret av: JoarKvanvik
Diskografi: 

Bilstad, Eivind

Eyvind Bilstad

1996
Toggle menu