Escape Pod

Escape Pod hadde et variert repertoar innen melodiøs pop og rock, med et klart uttalt mål om å UNDERHOLDE FOLKET.

Return of the Amazing Start ble opprettet i begynnelsen av 2009, da med Are Øverland, Felix Gorbatsevich, John David Didriksen og Stine Lindseth som medlemmer. Sistnevnte forlot bandet etter noen måneder pga. flytting til Oslo, og ble erstattet av Steve Mossman. Denne besetningen av bandet hadde en del spillejobber i Stavanger, med stort sett god respons.

Våren 2011 måtte Steve Mossman slutte i bandet pga. flytting til USA. Thim Alvestad overtok Steves plass. Hege Dragerengen kom med på vokal, og dermed var en ny epoke i gang. Dette ble markert med et navneskifte høsten 2013. Denne besetningen hadde flere spillejobber i Stavanger, og spilte også i Oslo.

I november 2013 lanserte Escape Pod singelen "More Tears", spilt inn i Frogleap studio. Etter en spillejobb i regi av STAR på Checkpoint Charlie i desember samme år kom bandet i kontakt med den polske produsenten Szymon Piotrowski. Et samarbeid med innspilling av låter i lydstudioet i Bjergsted ble satt i gang, noe resulterte i singlene Hollywood Ending, Summer Fame, Found og Officer. Alle er tilgjengelige på både Soundcloud og iTunes.

Høsten 2014 flyttet Hege tilbake til Østlandet. Etter en rekke auditions med aktuelle kandidater ble Tine S. Hodne valgt som ny vokalist i november samme år. Med henne som vokalist spilte Escape Pod bl. a. på internasjonal 17. mai-fest i Bjergstedparken (se video nederst), og festivalen på Chevy's under Gladmatfestivalen i 2015.

Dette var avslutningen på flere år med jevnlige konserter arrangert av Fredagsliven på Chevy's, og Escape Pod fikk æren av å avslutte det hele. Det skulle vise seg å også bli avslutningen for bandet: Pga. forpliktelser i forbindelse med ny jobb måtte Tine slutte i bandet et par måneder senere, og ikke lenger etter bestemte de gjenværende medlemmene seg for å legge ned bandet.

 

SoundCloud: 

escapepodtheband

Spotify: 
Video: 
Escape Pod
Etablert/født: 
2009
Aktive fra/til: 
2009 til 2015
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
John David Didriksen

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 16.11.2013 - 15:54
Oppdatert dato: 09.10.2015 - 16:22
Sist endret av: John David Didriksen
Toggle menu