Empty Bottles Broken Hearts

Empty Bottles på Garage, Bergen 2011. Foto: Roy Daniel

Empty Bottles Broken Hearts spiller kompromissløs, tidsriktig 50-tallscountry. De startet opp i Bergen.

Empty Bottles Broken Hearts spiller country etter den svært gamle skolen, men puster liv i sjangeren med egenkomponert materiale. Det syvmannsterke bandet består av unge mennesker fra forskjellige musikalske utgangspunkt men som forenes gjennom sin kjærlighet for 50- og 60-talls honky tonk med artister som Kitty Wells, Hank Williams og Loretta Lynn som ledestjerner.

I 2011 slapp bandet sitt første album Here’s Empty Bottles Broken Hearts, innspilt i Crystal Canyon Studio og gitt ut på plateselskapet Big Dipper Records. Albumet høstet gode kritikker og ble belønnet med terningkast 5 i Aftenposten, Dagbladet og Stavanger Aftenblad.

Empty Bottles jobber for tiden med sin neste albumutgivelse som forhåpentligvis kommer høsten 2013. I mellomtiden kan man vente seg godbiter i vinylsingelformat. Førstkommende singel "How Can You Be So Close (And So Far Away)" slippes allerede oktober 2012 med påfølgende releasekonserter i Bergen, Oslo, Kristiansand og Stavanger utover høsten.

Empty Bottles har bygget opp et solid liverykte på klubbscener og festivaler og tiltrekker seg et eklektisk publikum som ikke utelukkende består av countryfanatikere. På en konsert med Empty Bottles kan det gå opp for enhver at man liker country mye bedre enn hva en før hadde trodd. Så lenge det er snakk om den rette countryen med tre akkorder, steelgitar, knuste hjerter og tomme flasker. 

Medlemmer:
Helge Tveit - Vokal, gitar, trommer og mandolin
Agnes Maria Rokkan - Vokal
Vegard Urne - Vokal, gitar, lap steel og trommer
Helene Lund Johansen - Fele
Lars Arne Lindland - Gitar, mandolin og lap steel
Vegard Skorpen - Vokal og gitar
Yngve Oma - Bass

Spotify: 
Video: 
Empty Bottles Broken Hearts
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 31.01.2015 - 16:49
Oppdatert dato: 01.02.2015 - 03:12
Sist endret av: Joar Kvanvik
Diskografi: 

Empty Bottles Broken Hearts

Here's Empty Bottles Broken Hearts

2010
Toggle menu