Elusive

Goth rock/metal fra Tau.

ELUSIVE markerte 2001 med sin enestående debut, «Destination Zero», et album som imponerte  både fans og musikkpressen helt fra begynnelsen. I motsetning til hva albumtittelen antydet, hadde mesterhjernen Tommy Olsson og den karismatiske frontfiguren Jan K. Barkved en veldig klar idé om hvor de ønsket å gå; blikket ble satt på punktet senit. Med positive anmeldelser fra alle kanter, ble  "Zero "feiret som "det beste debutalbumet siden '86". Bandet hadde flere fremdragende opptredener i hjemlandet,  samt på diverse festivaler (M'era Luna 2002, Geel 2003 - Headliner, The Invitation 2004 - Co-Headliner )

Bandet ble styrket  med tilsetningen av gitarist Kristian Gundersen . og det ble en kraft å regne med på den internasjonale rockescenen. Forventningene var høye til  utgivelsen av  oppfølger albumet i 2005, "The Great Silence", og det plukket opp sømløst der debuten slapp, og tok bandet ett trinn høyere.

I 2007 , ble tittelen «Destination Zero» brukt på det første sporet av deres tredje album   «Locked Doors, Drinks and Funerals– Songs From The Desert». " Det var ment å være åpningssporet på  det første albumet , men det ville ha ødelagt balansen" forklarer Olsson , den kreative kraften bak låtskriving , miksing og produksjon av albumet . Utviklet og innspilt mellom november og januar i bandets Black Riders Studios , med den endelige jobben gjort av Inge Engelsvold på Dreamlab Studios , ble sangene på «Locked Doors, Drinks and Funerals». ikke laget spesielt for albumet i utgangspunktet. Noen av sangene ble skrevet mens de spilte , mens andre ble skrevet om i årevis .

Det  var en tidløshet som definerte  ELUSIVE sin individualisme. Bandet arbeidet  utenfor og uavhengig av mote og musikalske trender, og konsentrerte seg i stedet på essensen av sin kunst; en ubegrenset lidenskap for å skrive sanger.

Ikke bare lagde bandet en bro over gapet mellom tradisjonelle og moderne uttrykksformer, samt  mellom friske arrangementer og polerte melodier med letthet. De minnet folk på at det var mer til Gothic Rock enn  åpenbar bombasme  og depresjon for «imagen» sin skyld. ELUSIVE handlet om kraftig gitar rock med en unik melankolsk vri. 

Bandet tok slutt da vokalist Barkved døde i 2009.

Medlemmer:
Siste:
Jan Kenneth Barkved – vokal
Tommy Olsson – gitar
Kristian Gundersen – gitar
Syntax Error – trommer

Tidligere:
Morten Veland-gitar 1996-2001

Se også: The Morendoes,Theatre of Tragedy,Sirenia,Tristania,Mortemia,The River Knows, New Breed, Uzi Suicide

Spotify: 
Video: 
Kilder: 
Elusive
Etablert/født: 
1997
Aktive fra/til: 
1997 til 2009
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
musikkbibliotek

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 30.01.2013 - 14:06
Oppdatert dato: 22.05.2023 - 13:36
Sist endret av: Joar.Kvanvik
Diskografi: 

Elusive

The great silence

2005
Toggle menu