Elsa Søllesvik (Elsie Bay)

Elsie Bay Photo: Jonathan Vivaas Kise Styling: Thea Karoline Berg-Nilsen Hair & Make-up: Tonje Akselsen

Elsa Søllesvik er en låtskriver og popsanger fra Kvinnherad. Hun flyttet til Haugesund som 13 åring, og det var her musikkarrieren startet. Hun er som soloartist kjent under navnet Elsie Bay.

Elsa Søllesvik er kjent for sine 8 år i duoen Elsa & Emilie. Søllesvik  er nå bosatt i Oslo, hvor hun jobber som låtskriver for artister som Espen Fernando

Til MPG 2021 samarbeidet Søllesvik med karmøybuen Morten Franck og den finske produsenten Olly Äkräs for å lage låten “Witch Woods” fremført av EMMY.  

Parallelt med låtskrivingen for andre startet hun en solokarriere under navnet Elsie Bay. Artistnavnet kommer av at «Elsie» var et av navnene foreldrene hennes vurderte, før de landet på Elsa. Etternavnet «Bay» er det engelske ordet for «vik», tilsvarende sisteleddet i etternavnet Søllesvik. Hun har blant annet skrevet og sunget «Heaven Made», som er en av tittelsangene til den sørkoreanske tv-serien Show Window: The Queen's House. Serien hadde premiere i Sør-Korea høsten 2021.

I januar 2022 kunngjorde NRK at hun var blant deltakerne i Melodi Grand Prix 2022. Elsie Bay er direktekvalifisert til finalen 19. februar der hun deltar med låten «Death of Us». Hun har skrevet låten sammen med Jonas Holteberg Jensen og Andreas Stone Johansson. Hun fremførte låten under den første delfinalen lørdag 15. januar 2022.I tillegg er hun en av låtskriverne bak «Hammer of Thor», som Oda Gondrosen fremfører i delfinale 3.

Spotify: 
Video: 
Kilder: 

soundbetter.com

Kvinnheringen

Wikipedia

Elsa Søllesvik (Elsie Bay)
Etablert/født: 
1996
Aktive fra/til: 
2009
Beliggenhet: 
Forfatter: 
JoarKvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 04.02.2021 - 19:17
Oppdatert dato: 18.01.2022 - 09:20
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu