Electric Poets

Electric Poets: Roald Brekke (sittende), Roy Bjørka (t.v.), Gisle Myklebust og Bjørn Tore Myrholt.foto Stavanger Aftenblad

Electric Poets spilte melodiøs jazz, med en framtredende nordisk klang.

Gruppen hadde sitt utspring fra et bredt musikkmiljø i Stavanger. Medlemmene var allsidige, med skolering og bakgrunn fra klassisk til jazz musikk. De hadde en profesjonell holdning til sin musikk, og satte seg klare mål. Bandets lydbilde presenterte et egenartet og personlig uttrykk.  Alle av medlemmene bidro på hver låt.

Electric Poets var enige om at materialet deres hadde elementer fra jazz og norsk folkemusikk, men at musikken stammet mer fra et eller annet sted på det amerikanske kontinentet. De ble også beskrevet som samtidsmusikk, men det var i så fall ikke eksperimentelt. Det hele var svært melodiøst og velarrangert.

De opptrådte på Tv-programmet Lør-Dan, NRK radio, Maijazz og ved en rekke klubber.

Innspillingen av platen «Profiles» ble gjort ved NRKs studio i Stavanger mars 1992, med lydtekniker Per Ravnaas og Eivin One Pedersen som produsent. Kulturmidler fra kommunen gjorde det mulig å komme i gang. Albumet ble en allsidig samling med musikk, som viste spontanitet og spilleglede.

Besetning:
Gisle Myklebust- saksofon
Roy Børkja- gitar
Roald Brekke-bass
Bjørn Tore Myrholt-trommer
 

Se også: Caledonia Blues band, VanZant

Kilder: 

Stavanger Aftenblad

Electric Poets
Etablert/født: 
1990
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 11.03.2015 - 10:07
Oppdatert dato: 09.08.2019 - 10:13
Sist endret av: JoarKvanvik
Diskografi: 

Electric Poets

Profiles

1992
Toggle menu