Dunbarrow

Dunbarrow

Dunbarrow er et 70-talls inspirert heavy rock band fra Haugesund, nå bosatt i Trondheim. Debutalbumet ble sluppet 29. Januar 2016 på Heksekunst Produksjoner.

Dunbarrow er et fire-hodet troll inspirert av iskalde vinternetter, upolerte demo tapes fra 70-tallet, og den svenske throwback-rocken fra starten av det 21. århundre. Resultatet er heavy rock med dystre tekster og riff som går fra det bredbeinte til det listige, fra Pentagram og Black Sabbath til Quicksilver Messenger Service.

Dunbarrow har base i Trondheim, men er opprinnelig fra Haugesund. Bandet har spilt sammen i over åtte år gjennom ulike bandnavn og sjangre. I 2014 ble det endringer i besetningen når Richard Chappell gav seg som vokalist og bassist. Inn kom Espen Andersen på vokal, og Sondre Berge gikk fra å spille slagverk til å spille bass. Kenneth Lønning og Eirik Øvregård er fortsatt på hver sin gitar, mens Kim Henry Kling hjelper til på slagverk. Dunbarrow har fått mange positive omtaler de siste årene fra konsertarrangører, media og fans.

«Dunbarrow leverer suveren hard rock som gir så blaffen i trender at det i seg selv blir trendy! Merkelapper som proto-doom, stoner-blues eller gammal-metal kan slenges rundt i alle bauger og kanter, men det som betyr noe her, er at disse gutta har tatt tak i 70-tallet og raffinert det til sitt eget. Bandets debutalbum kommer på Heksekunst tidlig i 2016!» – Metal Hammer Norway

«.. et av landets beste nye metal band.» – Totto Mjelde på Stjernepose P13

Se også:Funeralis,New Zeppelin,Woodrose

SoundCloud: 

lucifers-child-single

Spotify: 
WiMP: 
Video: 
Kilder: 
Dunbarrow
Etablert/født: 
2008
Aktive fra/til: 
2008
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 27.11.2013 - 10:32
Oppdatert dato: 20.06.2016 - 12:44
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu