Dønn Seriøs Kunst.

Dønn Seriøs Kunst Foto: Leo Kramer

Stavangers deiligste humorgruppe (eller indieband) .

DØNN SERIØS KUNST.  er en humorgruppe bestående av Balder Scheen Jacobsen, Herman Hilde Pedersen, Runar Jekteberg, Heine Røise og Frikk Hana. Alle medlemmene er produkter av Barne- & Ungdomsteateret ved Rogaland Teater. Til tross for ung alder har gruppen til sammen rundt 50 år med erfaring fra teater.  Scheen Jacobsen, Hilde Pedersen, Jekteberg og Hana er fungerende aktører/regissører/tekstforfattere, mens Røise er musikalsk ansvarlig.  Gruppen ble dannet før Junior NM i Improteater ved Frilynt i 2017. De kom på 3.plass under navnet R.I.P. Heine. DØNN SERIØS KUNST. er drevet av ungdom, for ungdom og unge voksne.

“Vi synes det manglet noe i Stavanger. Etter å ha blitt ferdig med fjorårets Iduns Julekomedie, Skoleteateret til Stavanger Katedralskole, innså jeg at det var et ønske om mer teater i Stavanger. Folk, og spesielt ungdom, var sultne etter mer uavhengig teater. Vi hadde selv lenge lekt med tanken om å gjøre mer impro, men hadde aldri forespeilt oss at det ville la seg gjøre. Men, så kontaktet Hans Petter Jørgensen oss og spurte om vi ville lage noe på Humorhuset Stavangeren, og vipps var DØNN SERIØS KUNST. dannet. Vi ville utvide forestillingen til å inneholde mer enn bare improvisasjon, og bestemte oss for å utvide konseptet.  Alt er lov, alt er dønn seriøst, og alt er kunst.”  - Balder Scheen Jacobsen

Gruppen skriver, produserer og setter opp forestillinger med noen måneders mellomrom. De  består av diverse humoristiske innslag, improvisasjon og musikk. 

Dønn Seriøs Kunst.
Etablert/født: 
2017
Beliggenhet: 
Forfatter: 
JoarKvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 23.08.2019 - 13:20
Oppdatert dato: 02.03.2021 - 10:50
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu